Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 566 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Aralık 2023 - 04:47

İsrailden Pişkin İtiraf

Büyüt
Küçült
İsrailden Pişkin
Gazze'de 20 binden fazla insanı katleden İsrail ordusu, sivil kayıplara yanlış mühimmat kullanımının yol açtığını itiraf etti.

Geçen hafta 100'den fazla kişinin öldüğü Megazi Mülteci Kampı'na yönelik saldırıya ilişkin konuşan İsrailli bir askeri yetkili, yanlış mühimmat kullanıldığını söyledi.

Bu durumun yoğun sivil kaybına neden olduğunu söyleyen yetkili, "Sivil kaybı önlenebilirdi." dedi.

 

SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRILAR SÜRÜYOR

Mülteci kampları da İsrail saldırılarının hedefi olmaya devam ediyor. Nuseyrat Mülteci Kampına üç hava saldırısı yapıldı. Saldırılarda en az 7 kişi öldü, çok sayıda yaralı var.  Vurulan yerlerden biri de Megazi Mülteci kampıydı. 

Lübnan sınırında da gerilim tırmanıyor. Hizbullah, daha fazla roket ve silahlı drone'la İsrail'e saldırdı. İsrail savaş uçakları Hizbullah'a ait tesisleri vurdu.

Güneydeki Refah kenti de bir kez daha hedef alındı. Aralarında bebeklerin de olduğu çok sayıda sivil öldü. 

Onlarca Filistinli vurulan binaların enkazında kaldı. Siviller ve acil yardım ekipleri Filistinlileri kurtarmak için zamana karşı yarıştı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, vurulan evlerde kalanların çoğunun Filistinlilerin çoğunluğu Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, İsrail zulmünden kaçan Filistinliler olduğunu duyurdu.

İsrail ordusunun kara operasyonlarını genişlettiği Han Yunus'ta da şiddetli çatışma var. Kentte El Amal Hastanesi yakınlarında 20 Filistinli öldü.

İsrail , Saldırı , GAZZE ,iTİRaf





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024