Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 614 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Ekim 2023 - 01:39

Ä°srail ordusu, Gazze'yi terk eden konvoyu vurdu

Büyüt
Küçült
Ä°srail ordusu, Gazzeyi terk eden konvoyu
İsrail ordusunun yerinden edilmiş insanlardan oluşan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kişi hayatını kaybetti, 200'den fazla kişi de yaralandı.

Gazze'deki Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, Ä°srail ordusunun yerinden edilmiÅŸ insanlardan oluÅŸan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kiÅŸinin öldüÄŸünü, 200'den fazla kiÅŸinin de yaralandığını duyurdu. Öte yandan Ä°srail saldırılarında Gazze'de ölenlerin sayısı da 1900'e çıktı.

BÖLGEYÄ° TERK EDEN KONVOYU BOMBALADILAR

Ä°srail ordusunun, abluka altındaki Gazze Åžeridi'nin kuzeyinde yaÅŸayan 1 milyon Filistinliye bölgeyi terk etmeleri için 24 saat süre tanıması sonrası, bölgeden kahreden bir haber geldi. Ä°srail ordusu, bölgeyi terk eden sivillerden oluÅŸan bir konvoyu vurdu.

Ä°srail ordusu, savaÅŸ suçlarına bir yenisini daha ekledi: 70 kiÅŸi öldü, 200'den fazla yaralı var

70 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ, 200'DE FAZLA YARALI VAR

Gazze'deki Ä°çiÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada saldırıya iliÅŸkin, "Ä°srail ordusunun yerinden edilmiÅŸ insanlardan oluÅŸan bir konvoyu bombalaması sonucu 70 kiÅŸi öldü, 200'den fazla yaralı var" ifadeleri kullanıldı.

Ä°srail ordusu, savaÅŸ suçlarına bir yenisini daha ekledi: 70 kiÅŸi öldü, 200'den fazla yaralı var

GAZZELÄ°LERE 24 SAAT SÜRE TANIDILAR

Ä°srail ordusu, abluka altındaki Gazze Åžeridi'nin kuzeyinde yaÅŸayan 1 milyon Filistinlinin bölgeyi terk etmeleri için 24 saat süre tanımıştı.

"DEHÅžET VERÄ°CÄ°"

BirleÅŸmiÅŸ Milletler'den konuya iliÅŸkin yapılan açıklamada ise, "Ä°srail'in Gazze'nin kuzeyindeki 1 milyon sivile 24 saat tanıması dehÅŸet verici." ifadelerine yer verilmiÅŸti.

Ä°srail ordusu, savaÅŸ suçlarına bir yenisini daha ekledi: 70 kiÅŸi öldü, 200'den fazla yaralı var

Ä°SRAÄ°L-FÄ°LÄ°STÄ°N ÇATIÅžMASI

Hamas'ın silahlı kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı Ä°srail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon baÅŸlatmıştı. Gazze'den Ä°srail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-Ä°srail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmiÅŸti. Silahlı gruplar daha sonra buradan Ä°srail içindeki yerleÅŸim yerlerine girmiÅŸ, Ä°srail ordusu da onlarca savaÅŸ uçağıyla Gazze Åžeridi'ne saldırı baÅŸlatmıştı.

GAZZE'DE 1799 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 Ä°sraillinin hayatını kaybettiÄŸi, 3 bin 436 Ä°sraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Filistin SaÄŸlık Bakanlığı da Ä°srail'in saldırılarında Gazze'de 1799 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, 6 bin 488 kiÅŸinin yaralandığını duyurmuÅŸtu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024