Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 471 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Ekim 2023 - 08:00

İsrail-Filistin savaşından son dakika

Büyüt
Küçült
İsrail-Filistin savaşından son
İsrail'le Hamas arasındaki savaşta bugün yaşananlar saat saat şu şekilde:

14.33: BM: Gazze kuruyor. Son 24 saatte çeyrek milyon insan barınaklara taşındı. ÇoÄŸu Gazzeli, temiz suyun tükendiÄŸi BM okullarında bulunuyor.

14.22: Gazze'deki Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, Ä°srail'in yoÄŸun ÅŸekilde bombaladığı Gazze Åžeridi'nde 1000'den fazla cesedin enkaz altında bulunması nedeniyle çevre felaketi uyarısı yaptı.

 

MISIR: Ä°SRAÄ°L Ä°ZÄ°N VERMÄ°YOR

13.29: Mısır DışiÅŸleri Bakanı Semih Åžükri, Gazze'nin karşı karşıya olduÄŸu durumu "tehlikeli" olarak nitelendirdi. Åžükri, Mısır'ın çatışma baÅŸladığından beri Refah Sınır Kapısı'nı çalışır durumda tutmayı hedeflediÄŸini ancak Ä°srail'in buna izin vermediÄŸini söyledi: "Ä°srail hükümeti, geçiÅŸin Gazze tarafından açılarak yardımların giriÅŸine ya da üçüncü ülke vatandaÅŸların çıkışına izin verecek bir pozisyon henüz almadı."

KISMÄ° ATEÅžKESE YALANLAMA GELDÄ°

09.20: Mısır, Ä°srail ve ABD, Gazze'nin güneyinde TSÄ° 09.00 itibariyle kısmi ateÅŸkes kararı aldı. Ä°smini açıklamayan Mısırlı yetkililer, Reuters'a, ateÅŸkesin birkaç saat süreceÄŸini belirtirken, Refah Sınır Kapısı'nın da TSÄ° 14.00'e kadar açık kalacağını duyurdu. Bu ateÅŸkes süresi boyunca yardımların Gazze'ye ve diÄŸer ülke vatandaÅŸlarının da Mısır'a geçmesi planlanıyor. Hamas ise, ateÅŸkesle ilgili kendilerine herhangi bir bilgi gelmediÄŸini duyururken, Ä°srail konuyla alakalı yalanlama geçti. Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "Åžu anda Gazze'de yabancıların çıkarılması karşılığında ateÅŸkes ve insani yardım kararı bulunmuyor." denildi.

12.59: Filistinli Gazeteciler Sendikası: Ä°srail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 11 gazeteci öldü, 20'den fazla basın mensubu yaralandı ve 2 kiÅŸi kayıp.

11.40: Tunus DışiÅŸleri Bakanalığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Ammar'ın, Filistin ile Ä°srail arasındaki çatışmaya iliÅŸkin Ä°talyan, Portekizli, Ä°spanyol, Belçikalı ve Ä°ngiltereli mevkidaÅŸlarıyla iletiÅŸime geçtiÄŸi ve Ä°srail'in Gazze Åžeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması için destek istediÄŸi belirtildi. Açıklamada, "Ä°ÅŸgal güçleri tarafından tüm dünyanın gözü önünde devam eden Gazze'deki Filistinli sivillere yönelik saldırılar, insan hak ve hukukunun en temel kurallarını ihlal ediyor. Sivillere yönelik yönelik bu dehÅŸet saldırganlık derhal durdurulmalıdır." ifadelerine yer verildi. BaÅŸta Avrupa BirliÄŸi (AB) ülkeleri olmak üzere tüm dünyanın Gazze Åžeridi'ne yönelik saldırıları durdurmak için gayret sarf etme çaÄŸrısı yapılan açıklamada, "masum çocukların ve bebeklerin sistematik olarak öldürülmesi politikasının engellenmesi gerektiÄŸi" vurgulandı. Açıklamada, "Ä°srail'in saldırgan politikası yalnızca ÅŸiddettin artmasına, kaos ve istikrasızlığın yayılmasına neden oluyor. Ä°ÅŸgali sürdürme ve halklara zulmetme politikalarının sonsuza kadar devam edemeyeceÄŸi yakın ve uzak tarihimizde mevcut, bundan ders alınması gerekir." ifadeleri kullanıldı.

 

11.16: Ä°srail'de kurulan savaÅŸ kabinesinin, 17.00'de acil toplanması bekleniyor.

11.02: Almanya BaÅŸbakanı Olaf Scholz'n, yarın Ä°srail'e gideceÄŸi belirtildi.

10.11: Ä°srail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana düzenlediÄŸi saldırılarda vefat eden Filistinlilerin sayısı 2 bin 750 oldu.

09.41: BirleÅŸmiÅŸ Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Ä°srail saldırılarında 14 görevlisini kaybettiÄŸini açıklayarak, 400 binden fazla Filistinlinin Gazze Åžeridi'nde BM'ye ait binalara sığındığını açıkladı.

 

Ä°SRAÄ°LLÄ° DÄ°PLOMATTAN BIDEN'A YANIT

08.35: Ä°srail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, ABD BaÅŸkanı Joe Biden'ın, Hamas'ı yok ettikten sonra Gazze'yi iÅŸgal etmenin "büyük bir hata" olacağı yönündeki uyarısına yanıt vererek; Ä°srail'in Gazze'yi iÅŸgal etmek gibi bir niyetinin olmadığını ancak Hamas'ı ortadan kaldırmak için "ne gerekiyorsa yapacağını" söyledi.

Biden: Ä°srail'in Gazze'yi iÅŸgal etmesi büyük hata olur

500 BÄ°N GAZZELÄ° KUZEY GAZZE'DEN ÇIKTI

08.03: Ä°srail ordusunun uluslararası sözcüsü Jonathan Conricus, Gazze’nin kuzeyinde ÅŸu ana kadar 500 bin insanın evlerini terk ettiÄŸini söyledi.

"KABUS BÜTÜN BÖLGEYÄ° SARAR"

07.32: Ürdün DışiÅŸleri Bakanı Ayman Safadi, Filistinlilerin Gazze'den Mısır'a taşınmasının ülkesi için "kabul edilemez" olduÄŸunu söyledi. "Ukrayna'ya su ve gıda yardımının kesilmesi savaÅŸ suçu sayılıyor da aynısı Gazze'ye yapılınca neden sayılmıyor?" diye soran Safadi, çatışmanın geniÅŸ bir bölgeye yayılma olasılığı konusunda, "EÄŸer bu çatışma tırmanacak olursa ve gerçekten böyle bir tehdit de varsa, o zaman bütün bölgeyi saran bir kabus hakkında konuÅŸacağız." diyerek uyardı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024