Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1961 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2016 - 16:16

İsrail Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Erdoğanı aradı

Büyüt
Küçült
İsrail Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Erdoğanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla telefonda görüşen İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İstanbulda terör saldırısında hayatlarını kaybeden Israil vatandaşlarının naaşlarının nakli, ayrıca yaralanan Israillilerin tedavisi ve nakli konularında gösterilen özen ve ilgiden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkürlerini iletti. Rivlin, Ankara ve İstanbuldaki son terör saldırılarını kınayarak, Erdoğana taziyelerini de iletti.

ERDOĞAN, TAZİYE TELGRAFI GÖNDERMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Rivlin, Pazar günü kendisine taziye telgrafı gönderen Erdoğanı bugün telefonla aradı. İsrail Cumhurbaşkanı Rivlinin İstanbulda terör saldırısında hayatlarını kaybeden İsrail vatandaşlarının naaşlarının nakli, ayrıca yaralanan İsraillilerin tedavisi ve nakli konularında gösterilen özen ve ilgiden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkürlerini ilettiği kaydedildi. Telgraftan dolayı da teşekkür eden Rivlinin görüşme vesilesiyle Ankara ve İstanbuldaki son terör saldırılarını kınadığı, Erdoğanın şahsında tüm Türkiyeye taziye dileğinde bulunduğu belirtildi.

EN ÜST DÜZEYDE İLK DOĞRUDAN TEMAS

Türkiye ile İsrail arasında ilk kriz 2009 yılında Davosta gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumunda yaşanmıştı. İsviçrenin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumunda Gazze: Ortadoğuda Barış Modeli konulu oturuma katılan başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisine yeterince söz hakkı verilmediği gerekçesiyle oturumu terketmişti. Kamuoyunda one minute adıyla bilinen olay sonrası Erdoğan, bir daha Davos toplantılarına katılmayacağını açıklamıştı. Erdoğan İsrail Cumhurbaşkanı Simon Perese de Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz diyerek tepki göstermişti.

2010 yılında ise abluka altındaki Gazzeye yardım malzemesi götürmek için Mavi Marmara gemisiyle yola çıkan sivillere İsrail operasyon düzenlemiş ve 9 Türk vatandaşını öldürmüştü. Bu olaydan sonra İsrail Türkiyeden özür dilemişti. Türkiye ise Özür, tazminat ve Gazze Ablukasının kalkması şartıyla İsraille görüşecbileceğini ilişkilerin normalleşebileceğini açıklamıştı.

 

Yakın dönemde de Türk ve İsrailli yetkililer krizin aşılması için görüşme gerçekleştirdiklerini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın telgrafı, İsrail Cumhurbaşkanının telefonuyla Türkiye ve İsrail arasında en üst düzeyde doğrudan temas gerçekleşmiş oldu





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024