Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2271 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2015 - 00:41

İslamköyde son veda

Büyüt
Küçült
İslamköyde son
Güncel Haberleri › İslamköyde son veda haberi Baba ocağında düzenlenen cenaze töreniyle ebedi yolculuğuna çıkan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demireli uğurlamak için Türkiyenin dört bir yanından binlerce kişi İslamköydeydi...

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, önceki gün Ankarada Kocatepe Camiinde  düzenlenen cenaze töreninin ardından dün doğup büyüdüğü baba ocağı Ispartanın Atabey İlçesine bağlı İslamköye getirilerek son yolculuğuna uğurlandı. Demireli, siyasilerin yanı sıra Türkiyenin dört bir yanından gelen binlerce kişi de uğurladı. Liderler, izdiham nedeniyle camide yerlerini alırken zorlandı. Törenin yapılacağı Demirel Külliyesine açılan tüm yollar kapatılırken, otomobilleriyle veya kiraladıkları otobüslerle, minibüslerle İslamköye gelenler yürüyerek tören alanına ulaşabildi. Çalcatepedeki anıtmezarda toprağa verilen Demirelin defnedildiği alana gül yaprakları döküldü. Mezara dökülmek Türkiyenin çeşitli illerden toprak, bazı barajlardan da su getirilmesi dikkat çekti. Törene birçok siyasetçi, iş adamının yanı sıra TSK da siyah çelenk gönderdi.

Şapkası tabut üzerine kondu

Türk Yıldızlarına ait uçakla Ispartaya, daha sonra da doğduğu İslamköye getirilen Demirelin naaşı, Şehriban Hatun Camisinin yanında bulunan morga konuldu. Naaşın alınmasından önce Demirelin defnedileceği Çalcı Tepesinde son hazırlıklar inceledi. Morgdan alınan naaş, Şehriban Hatun Camisinin avlusuna getirildi. Cenazenin getirilmesi sırasında tabutun üzerine gül yaprakları atıldı. Tabuta Demirel ile özdeşleşen fötr şapkası bırakıldı.

Törene katılanlar

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törene, Süleyman Demirelin ailesi ve yakınlarının yanında, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski TBMM Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Köksal Toptan, Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Başkanı Gültekin Uysal, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Son kez helallik alındı

Önceki gün Ankara Kocatepe Camiinde Demirelin cenaze namazını kıldıran eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, dün İslamköydeki cenaze törenine de katıldı. Cenaze namazı Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından kıldırıldı. Yılmaz, namazın ardından dua ederek, helallik istedi.

Meydanlarda halkı selamlarken elinde salladığı fötr şapkasıyla hafızalara kazınan, Türk siyasetine damgasını vuran “Baba” lakaplı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirelin naaşı, önceki gün Ankara Kocatepede düzenlenen törenin ardından Türk Yıldızlarına ait uçakla Ispartaya getirildi. İslamköyde binlerce kişinin katılımıyla hellallik alan Demirel, Çalcatepedeki anıtmezarda toprağa verildi.  Binlerce vatandaşın gözyaşlarıyla izlediği törende; Meclis Başkanı Çiçek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Bahçeli, Bülent Arınç, Bakanlar,  çok sayıda milletvekili ve siyasetçi katıldı.

Nazmiye Hanım Eşinin yanına alınacak

Süleyman Demirelin eşi  Nazmiye  Hanımın naaşı daha sonra yapılacak düzenlemenin ardından Çalcatepedeki Anıtmezarlığıa alınacak..

Baba öldü 9. büro kapandı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirelin vefatıyla, devletin bilinmeyen bir geleneği de ortaya çıktı. Yaşayan cumhurbaşkanlarının her biri için cumhurbaşkanlığında bir büro faaliyet gösteriyor. Cumhurbaşkanlarının görev süreleri dolduğunda imzaladıkları en son kararname kendi bürolarının kurulmasıyla ilgili. Cumhurbaşkanlığı idari ve Mali İşler Bölümüne bağlı bürolar, cumhurbaşkanlarının görev sırası ile anılıyor. Kenan Evren için 7inci, Süleyman Demirel için 9uncu, Ahmet Necdet Sezer için 10uncu ve Abdullah Gül için de 11inci büro kuruldu. Tek istisna ise 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özaldı. Görevi sürerken hayatını kaybettiği için Özal için cumhurbaşkanlığında 8inci büro kurulamadı.  Cumhurbaşkanlarının görevden ayrıldıktan sonra, yanlarına almak istedikleri belirli sayıda danışman, koruma, talep etmesi halinde aşçı ve doktor kadroları bu bürolara bağlanıyor. Bu personelin giderleri cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanıyor. Sayıları zaman zaman değişse de, 7inci ve 9uncu büroda yaklaşık 5, 10uncu büroda 35, 11inci büroda ise 50 personel istihdam edildi. Son bir yılda, Kenan Evren ve Süleyman Demirelin vefatıyla 7inci ve 9uncu büro kapanmış oldu. Geriye ise Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gülün büroları kaldı. 7inci ve 9uncu bürolarda çalışanlar da, ya devletin başka kadrolarına kaydırılacak ya da emekliye sevkedilecek.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024