Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1775 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2015 - 15:00

İskenderundaki bayrak krizi yargıya taşındı

Büyüt
Küçült
İskenderundaki bayrak krizi yargıya

İskenderun Belediyesi, Atatürk Anıt Alanındaki iki Türk bayrağını 13 Nisanda değiştirdi. Göndere çekilen bayraklardan birinde yıldız olmaması vatandaşların tepkisini çekti. Tepki gösteren vatandaşların haber vermesi üzerine alana gelen zabıta ekipleri yıldızı olmayan bayrağı gönderden indirip gitti. Olayın basında geniş yer alması ve vatandaşların da tepki göstermesi üzerine Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yıldızsız bayrak ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek kendini savundu.

KASIT YOK

Olayı öğrendikten sonra talimat vererek yıldızsız bayrağı gönderden indirttiğini belirten Dingil, Fabrika hatası. Üzerinde yıldız yok. Fabrikadan böyle gelmiş. Firmayı aradık. Firmaya dava açıyoruz. Kopması mümkün değil, fabrika dikmemiş. Evet, depodan alınmış, götüren işçiler hata yapmış olabilir. Bir hatadır, olmuştur. Bu da bir ders oldu. Yani kasıt yok. Türk bayrağı hepimizin namusu, şerefi diye konuştu.

CEZALANDIRILSIN

Belediye, üretici firma hakkında dava açmaya hazırlanırken, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdürlüğünde görevli Hamdi Taşdemir ihmali olanlar hakkında, CHP İskenderun eski Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Şirin ise Belediye Başkanı Seyfi Dingil hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Taşdemir, savcılığa verdiği dilekçede göndere yıldız bayrağın çekilmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

Bir ülkenin bağımsızlığının simgesi olan ve en kutsal değer olarak kabul edilmesi gereken bayrak unsurunun eksik bir şekilde imalinin yapılarak yine yıldızı olmadan Atatürk anıtına çekilmesi hususunda ihmali bulunanların tespiti ile TCK kanunlarında karşılığı olan yaptırım ile cezalandırılmasını talep ediyorum.

DİNGİL, ÖZÜR DİLEMELİDİR

Başkan Dingil hakkında suç duyurusunda bulunan Mahmut Şirin ise, göndere yıldızsız bayrak çekilmesinin ciddiyetsizlik ve Türk bayrağına hakaret olarak değerlendirdiğini belirterek şunları söyledi:

Kasti yapıldığını düşünüyorum. Bundan dolayı İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil hakkında suç duyurusunda bulundum. Geçmiş belediyelerin hiç birinde böyle bir olay yaşanmadı. Bu memleketimiz adına utanç verici rezil bir durum. Bayrak bizim şerefimizdir, namusumuzdur. Herhangi bir şekilde bayraktaki yıldızı düşürdüm, rüzgar uçurmuş unutmuşuz gibi böyle bir şey yoktur. Telafisi yoktur. Türk halkından Belediye Başkanı Seyfi Dingil özür dilemelidir.

Ufuk AKTUĞ / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024