Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3447 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Haziran 2015 - 14:04

IŞİDden Türkçe dergi: Konstantiniyye

Büyüt
Küçült
IŞİDden Türkçe dergi:

Konstantiniyyenin Fethi kapağıyla çıkan 46 sayfalık dergide, batı ve demokrasi düşmanlığı yapılırken Müslümanlar, hem IŞİD kontrolündeki bölgelere hicret etmeye ve Türkiyedeki seçimleri boykot etmeye çağırılıyor.

Amerikanın Sesi internet sitesinde Hilmi Hacaloğlu imzasıyla yayınlanan haber şöyle:

Altında hiçbir imzanın bulunmadığı önsözde El Hayat Medya bünyesinde bir Türk ekip kurularak Türkçe çıkarılmasının sağlandığı, bu yayın aracılığıyla IŞİDin bugüne kadar gerçekleştirdiği eylemler hakkında bilgi aktarılacağı ifade ediliyor.

IŞİDİN HEDEFİ İSTANBULU FETHETMEK

Dergi, önsözde asıl hedefin İstanbulun Fethi olduğunu da açıklıyor.

Bu bağlamda İstanbulun Fethi başlıklı bir makalede kaleme alınmış. İstanbulun gerçek manada fethedilmediğini savunan makalede, her zulmün sonu geleceği gibi, sizin de sonunuz yakınlaşmaktadır. Rabbimizden bu konudaki en büyük isteğimiz bize zulmedenleri bizim elimizle cezalandırmasıdır. Yüce rabbimizden bize İstanbul ve diğer yerlerin fethini ve konuyla ilgili müjdeyi bize nasip etmesini temenni ediyoruz deniyor.

IŞİD: ALLAHA ŞİRK KOŞAN DEMOKRASİYE KARŞI SAVAŞIN

ABDli bayraklı tabut fotoğrafları eşliğinde verilen Demokrasi Tutuştu başlıklı yazı ise IŞİDin demokrasiyi büyük bir düşman olarak algıladığını gözleri önüne seriyor. Yazıda, Asla ama asla demokrasi İslamla bağdaşmamaktadır. Bunlar ayrı iki dindir. İslamla hiçbir din ve ideoloji bağdaşmamaktadır. Müslümanın yanına başka hiçbir kelime ilave edilemez. Demokrat Müslüman, komünist Müslüman, sosyalist Müslüman, Yahudi Müslüman, Budist Müslüman, bunların hiçbiri olmaz denilerek İslam alemi demokrasiye karşı savaşa davet ediliyor.

IŞİDe karşı bir Haçlı Savaşı yapıldığı iddia edilen dergide, bu savaşın tarafları olarak Yahudiler, haçlılar, Rafıziler, ateistler gösteriliyor.

BEYAZ SARAYI UÇURDUKTAN SONRA PARİSİ İSTİYORUZ

Kobani direnişinin ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin çabalarıyla sonuç verdiği belirtilen yazıda Bu başarın kutlu olsun Pentagon! Kobani ve Zummerdeki taş yığınları haçlılara hayırlı olsun. Eğer siz Selahaddine oynuyor, Musula tamah ediyor, Sincarı, Huulu ya da Tikriti hayal ediyor ya da Nijerya ormanlarından bir ormanı geri almayı düşlüyorduysanız biz de inşallah sizin hayatınızı karartıp bundan önce Eyvan-ı Kisrayı havaya uçurduğumuz gibi Beyaz Sarayınızı, Big Ben Saat Kulesini ve Eyfel Kulesini havaya uçurduktan sonra Romadan ve Endülüsten önce Parisi istiyoruz deniyor.

Konstantiniyye, başta Türkler olmak üzere Müslümanları IŞİDe katılmaya davet ediyor


Dünyanın dört bir yanından Müslümanları ama özellikle Türkiye, Kuzey Irak ve İrandaki Kürtleri İslam Devletine hicret etmeye, onu savunmaya, yükseltmeye ve ilerleyişine eşlik etmeye çağırıyor.

Davet ve Cihad için EhlI Sünnet Cemaati olarak adlandırdıkları Boko Haramın Nijerya, Çad, Nijer ve Kamerunda batılı eğitim karşıtlığı için Batı destekli hükümetlerle savaştığını söyleniyor. Dergide bu İslam yurduna hicret etmeniz ve cihad etmeniz için Yüce Allahın açtığı yeni bir kapıdır. Kendisinin Iraka, Suriyeye, Yemene, Arap Yarımadasına ya da Horasana gitmesine tağutların engel olduğu ve buralara hicreti imkansız olanlar için Allahın izniyle Afrikaya hicret imkansız değildir. Haydi ey Müslümanlar devletinize gelin! Bizler sizi; özellikle de davetçileri ve ilim talebelerini cihada çağırıyoruz. Batı Afrikadaki kardeşlerinize hicret etmeye davet ve teşvik ediyoruz deniyor.

Dergide ayrıca, Charlie Hebdo saldırı sonrası Fransada İslami kitaplara ilgi arttı, İslam Devleti Beyci Rafinerisini ele geçirdi, Anbarda bulunan aşiret liderleri halifeye biat etti, hilafet askerleri Teksasta silahlı saldırı gerçekleştirdi başlıklı kısa haberlerde yer aldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024