Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1976 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2016 - 13:48

IŞİD davasında Rus sanığa tahliye

Büyüt
Küçült
IŞİD davasında Rus sanığa

Antalyada IŞİDle bağlantılı oldukları iddiasıyla geçen 11 Ocakta Kamaludin Babaev, Aydar Süleymanov ile Ruslan Khaybullov gözaltına alındı. Şüpheliler poliste sorgudayken ertesi gün İstanbul Sultanahmetteki patlama meydana geldi. Rus haber sitelerinde bu patlamayla Antalyadaki gözaltına alınan kişiler arasında irtibat olabileceğine ilişkin iddialar yayınlandı. 13 Ocakta adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden Aydar Süleymanov tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, Ruslan Khaybullovun sınırdışı edilmesine karar verildi. Mühendis olduğunu söyleyen Kamaludin Babaev ise tutuklandı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu Kamaludin Babaev ile avukatı Nurali Çitil hazır bulundu. Kamaludin Babaev savunmasında, IŞİD ile bağlantısı olduğuna dair iddiaları reddetti, tahliyesini istedi. Dağıstan kökenli Rus vatandaşı olduğunu ve IŞİDle hiçbir bağlantısı olmadığını aktaran Babaev, Rusyada direnişçilere ve direnişçilerin ailelerine yardım ettiğim için takip altına alındım. 2013 yılında Antalyaya geldim. 6 ay sonra ailemi getirdim. Cep telefonumda bulunan silahlı görüntüler ve kamuflajlı fotoğraflar Dağıstanda avcılıkla ilgili görüntülerdir. Telefondaki marşlar da Çeçen savaşıyla ilgilidir. Usame bin Ladine ait görüntü ise nasıl kaydedildi hatırlamıyorum. Rusyadan kaçan her Müslüman IŞİD üyesi diye lanse ediliyor. Bununla Rusyaya iade edilmemiz amaçlanıyor diye konuştu.

Mahkeme, Kamaludin Babaevin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verip duruşmayı erteledi.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024