Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2519 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2015 - 20:58

İpsala Gümrük Kapısında operasyon: 15 gözaltı

Büyüt
Küçült
İpsala Gümrük Kapısında operasyon: 15
Güncel Haberleri › İpsala Gümrük Kapısında operasyon: 15 gözaltı haberi

Edirnede rüşvete karıştığı tespit edilen 9u gümrük memuru 6sı sivil toplam 15 kişi gözaltına alındı.

AA

Edirne in İpsala Gümrük Kapısı dan, sahte ürün ve malzemeleri rüşvet ve para karşılığı illegal yollardan yurt dışına çıkış sağladığı belirlenen 9u gümrük memuru 6sı sivil toplam 15 kişi gözaltına alındı.

Edirne in İpsala Gümrük Kapısı da gerçekleşen ‘rüşvet operasyonunda, sahte ürün ve malzemeleri rüşvet ve para karşılığı illegal yollardan yurt dışına çıkış sağladığı belirlenen 9 gümrük memurunun aldıkları rüşveti eşit dağıtmak için havuz sistemi kurarak kayda aldıkları ve daha sonra kendi aralarında paylaştıkları tespit edildi.

Edirne Valisi Şahin, 3-4 aylık takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Suç gerçekleşmiştir. Nakıs teşebbüs düzeyinde kalmamıştır dedi.

İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı ın talimatıyla 4 ay önce başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından önceki gün gümrükte gerçekleştirilen operasyonda gözaltı sayısı 15e yükseldi.

İpsala Gümrük Kapısı da görevli 9 muhafaza memurunun yanı sıra dün ihracat firmalarının taklit ürünlerini taşıyan kargo şirketi yönetici, sahibi ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 6 kişi daha gözaltına alındı. İfadeleri alınan 15 şüpheli üşvet almak, görevini kötüye kullanma ve rüşvet vermek suçlamalarıyla adli makamlara sevk edildi.

SUÇ GERÇEKLEŞMİŞTİR, NAKIS TEŞEBBÜS DÜZEYİNDE KALMAMIŞTIR

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, teknik ve fiziki takibin ardından gümrükte gerçekleştirilen operasyonun ardından tüm belgelerin açığa çıktığını dile getirerek, Bu sadece bugün olan bir şey değil. 3-4 aylık takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Bütün belgeler açığa çıkmıştır. Operasyon başarıyla sonuçlanmıştır. Operasyonda sadece İpsaladaki memurlar değil İstanbuldaki gümrük memurları da bu işin kapsamındadır. Biz de dün itibariyle onları görevlerinden uzaklaştırdık ve ilgili bakanlığa ilettik. Gerçekleşen bir olay var. Zaten ilgili kişilerde ‘biz şu kadar rüşvet verdik, ‘bu kadar kişiye para verdik diye söylemekteler. Suç gerçekleşmiştir. Nakıs teşebbüs düzeyinde kalmamıştır dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024