Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1771 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2016 - 10:40

İnsanlık dersi veren çift bu ölümle yıkıldı

Büyüt
Küçült
İnsanlık dersi veren çift bu ölümle

Suriyedeki iç savaştan kaçarak Halepten Türkiyeye sığınan ve daha iyi bir gelecek ümidiyle Avrupaya geçmek isteyen 9 kişilik Solah ailesinin de içinde bulunduğu bot, 20 Aralık 2015te Çeşme açıklarında battı.

Hüseyin Solah, eşleri Nisa ve Delvin, çocukları Hanzade, Aptinal, Lival ve 2,5 aylık Şervan ile kardeşi Ziyadın aralarında bulunduğu 20 sığınmacıyı donmak üzereyken kurtaran Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları, 5 aylık Şemmusa Solahın ise cansız bedenine ulaştı.

Sığınmacılara yardım yapan gönüllülerin oluşturduğu Çeşme İmece İnisiyatifinden İzmirli Uğur-Arzu Ünsal çifti, çeşitli hastanelerde tedavi gören sığınmacılara yardım için harekete geçti. Suriyeli Solah ailesinin refakatçiye ihtiyacı olduğunu öğrenen çift, aileye yardım elini uzattı.

ŞERVAN BEBEĞİ EVLAT EDİNECEKLERDİ

Aile fertlerine evini açan ve olayda ölen Şemmusa Solahı Doğançay Mezarlığında toprağa veren Ünsal çifti, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde hipotermi nedeniyle tedavi gören ve ailenin Almanyaya gitmesi üzerine geride bıraktıkları Şervan bebeğe sahip çıktı. 

Suriyeli aile için yaptıkları fedakarlıklar, kamuoyunda İnsanlık dersi başlığı altında geniş yankı bulan çift, Suriyeli ailenin kendilerine emanet ettiği Şervanı her gün hastanede ziyaret ederek, bir ihtiyacının olup olmadığını yakından takip etti.

Kendi çocukları olmasına rağmen 7 yaşında bir kız çocuğunun da koruyucu ailesi olan ve Şervan bebeği iyileşmesi halinde evlat edinmeye hazırlanan Ünsal çifti, minik bedenin 91 günlük yaşam mücadelesini önceki gün kaybetmesiyle adeta yıkıldı.

Suriyeli ailenin iki bebeğini de toprağa verdiler Şervan bebeğin defnedilmesi için savcılıktan özel izin alan Ünsal çifti, İzmir Adli Tıp Kurumundan aldıkları bebeğin cenazesini ebedi yolculuğu için hazırladı. Doğançay Mezarlığında imam dışında Uğur Ünsal ve iki vatandaşın katıldığı cenaze namazının ardından Şervan bebeğin cenazesi toprağa verildi.

ANNESİ CENAZEYİ TELEFON BAĞLANTISIYLA İZLEDİ

 Almanyadan izlediler Uğur Ünsal, Şervanın defin işlemlerini Almanyada mülteci kampında kalan Salah ailesine cep telefonundan görüntülü izletti. Bebeklerinin cenazesini cep telefonu ekranından izleyen Salah ailesinin feryatları duyulurken anne Nisa, görüntülere daha fazla dayanamayarak fenalaştı. Şervanı mezarlığın Kimsesizler bölümüne defneden Uğur-Arzu Ünsal çifti, daha sonra, olayda boğulan ağabey Şemmusanın da mezarını ziyaret ederek dua okudu.

UMUDUMUZ VARDI AMA OLMLADI

Uğur Ünsal, Ailenin Almanyadaki akrabaları Yunanistana gelmişler, onları Almanyaya götürmek için orada bekliyorlardı ve bir an önce Suriyeli ailenin Avrupaya geçmelerini istiyorlardı. Aile, gitmek zorunda kaldı. Bulgaristan üzerinden Almanyaya geçtiler. dedi.

Şervanın Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesinde 91 gün boyunca hipotermi tedavisi gördüğünü, birkaç kez kalbinin durduğunu anlatan Ünsal, minik bebeğin kalbinin önceki gün bir kez daha durduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

20 gün önce gözlerini açınca Her şey iyiye gidecek, tamam dedik. 91 gün boyunca hastaneye gittik, geldik. Biz onu kendi çocuğumuz bildik. Kendi çocuğumuzu ziyarete gittik. Aile zorunlu olarak Almanyaya gitti. Şervanı önce Allaha sonra bize emanet ettiler. Hep umudumuz vardı. Hep Tamam çıkaracağız dedik ama olmadı. Kendi evladımı kaybettim.

Allah nur içinde yatırsın. Arzu Ünsal ise Biz bebeğimizi kucağımıza almayı beklerken kara toprağa koyduk. Çok zor bir şey. Hala şoktayız. Hala yaşıyor gibi geliyor. Kendi evladımdan hiç farkı yok. Bundan sonra mezarlarına gelip gideceğiz. sözlerine yer verdi. 

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024