Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1912 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2015 - 00:35

İlk ithal parti kuruldu

Büyüt
Küçült
İlk ithal parti

Suriyedeki iç savaş nedeniyle farklı kentlerden Türkiyeye göç ederek Osmaniyeye yerleşen bir grup Türkmen, Suriye Türkmen Kalkınma Partisi adıyla siyasi parti kurdu. Suriye Türkmen Kalkınma Partisi Ömer İsa, partinin sözcüsü elektrik mühendisi Hasan Musullu ile birlikte Alibeyli Mahallesindeki parti binasında gazetecilerle bir araya geldi.

Suriyede 3.5 milyon Türkmen bulunmasına rağmen kendilerinin parti ve dernek kurmasının yasak olduğunu belirten Ömer İsa, bu nedenle Türkiyede parti kurduklarını söyledi. Türkiyede seçime girmeyeceklerini ifade eden İsa, şunları söyledi: Partimizi Osmaniyede kurmuş bulunmaktayız. Bizler yaklaşık 50 yıldır baskı zulüm yaşadık, ağır acılar çektik oralarda. Türkiyede de bizler parti kurmak istedik ve bu konuda da bize Türk devleti yardımcı oldu, teşekkür ediyoruz. Genel konseyimiz 25 kişiden oluşmakta ve Hatay, İskenderun, Gaziantep, İstanbul, Kilis olmak üzere 5 ofisimiz bulunmakta. Partimize sadece Suriye Türkmen kökenli vatandaşlarımız üyedir.

Siyasi hedeflerimiz ise Suriye halk devrimini destelemek ve rejimi tüm simgeleri ile birlikte düşene kadar çalışmak içerdeki ve dışarıdaki tüm siyasi devrim güçler ile bu hedefe ulaşmak için yardımlaşmaktır. Devrime inanmak ve onu yaşayıp yaşatmak yüce değerlerini benimsemek, çoğulcu medeni ve gücünü halkadan alan bir devlet kurmak, Suriye toprağının, halkını ve Türkmen toplumunun birliğini sağlamak ve yeni Suriyeyi kurarken tüm Suriyedeki topluluklarla çalışmaktır amacımız. İç savaş sona erdiğinde partimizi Suriyeye taşıyıp siyasi faaliyetlerimize orada devem edeceğiz. Hasan Musullu ise Türkmenler olarak Suriyeye daha güçlü dönmek için partiyi kurduklarını söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024