Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1834 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2015 - 11:07

İlk derste yokuz

Büyüt
Küçült
İlk derste

Yalovada öğretmen Halil Serkan Özün hayatını kaybetmesi sonrasında, Türk Eğitim-Sene bağlı öğretmenler, Vali Selim Cebiroğlunu protesto ederek ilk derse girmedi.

Fevzi Çakmak Anadolu Lisesinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan İş Yeri Temsilcisi Fatma Tek, Kamuyu idare edenlerdeki bu olumsuz yaklaşım, maalesef en tepeden en aşağıya doru idarenin hemen her kademesinde kendini hissettirmektedir dedi.

Tek, Yalova Valisi Selim Cebiroğlunun Termal Fen Lisesini ziyaretinde meslektaşımız Halil Serkan Öze karşı sergilemiş olduğu çirkin tutumu, öğretmenimizin hayatına mal olan üzücü süreci başlatmıştır ifadesinde bulunarak, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Vali Cebiroğlu, sendikasının aldığı serbest kıyafet eylemi çerçevesinde hareket eden öğretmenimizi, öğrencilerin ve meslektaşlarının huzurunda hakaretlerde bulunarak rencide etmiş, geçen bir hafta içerisinde bu seviyesizliği hazmedemeyen meslektaşımızın kalp krizi sonucunda vefatına sebep olmuştur.

Halil Serkan Öz öğretmenimiz bu gün aramızda yok. sorumsuz bir idarecinin, seviyesiz ve asla hafızalarımızdan silinmeyecek çirkin tutumu nedeniyle önce sağlığını devamında da hayatını kaybetmesine neden olmuştur.

Vali Cebiroğlunu esefle kınıyoruz. Kendini Vali değil, sultan olarak gören bu sakat anlayışı ayaklarımızın altına alıyoruz. Ünvanı ne olursa olsun hiç kimse yasaların üzerinde değildir. İçişleri Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. Kendini yasaların ve yargının üzerinde gören bu vali derhal görevden alınmalı ve hakkında idari soruşturma açılmalıdır. Vicdanlarda zaten mahkum olan Vali Selim Cebiroğlu hakkında idari ve hukuki süreç derhal başlatılmalı.
 

MEVKİYİ İŞGAL EDİYOR

İsmail Koncuk (Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı): Bugün, Türkiyenin dört bir yanında ilk derslere girmiyoruz. Öğretmen odalarında oturarak Yalova Valisini ve öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran herkesi protesto edeceğiz. Vali olmak, insanların gözü önünde bir memura hakaret etme hakkı verir mi? Bir suçu varsa soruşturma açarsınız. Öğretmenlik, Peygamberlik mesleğidir. Bir vali öğretmene nasıl hitap edeceğini bilmiyorsa, bulunduğu mevkiyi işgal ediyor demektir. Yalova Valisi Cebiroğlunun derhal görevden alınması gerekiyor.

AKIL TUTULMASINI KINIYORUZ

Veli Demir (Eğitim İş Genel Başkanı): Devleti temsil eden biri, öğrencilerinin önünde öğretmeni azarlayamaz, onuruyla oynayamaz. Bu durum elbette onurlu insanın kalbine dokunur. Okullarda, bir karış sakalla, IŞİD militanı gibi gezen öğretmenleri görmezden geleceksin, diğerini azarlayıp, onun onuruyla oynayacaksın, kabul etmek mümkün değil. Yapılanı akıl tutulması olarak görüyor ve kınıyoruz. Mesleğimiz onurumuzdur. Onuruma dokunma yazılı yaka kartları takacak ve İçişleri Bakanlığına göndereceğimiz fakslarla Valinin görevden alınmasını isteyeceğiz.

HESABINI VERMELİ


Eğitim-Sen (Yazılı açıklama): Bir öğretmenin öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Vali, hukuk önünde hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir. Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur. Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını destan yazmak olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği cebir görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir.         





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024