Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1756 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Kasım 2015 - 09:22

İlk 10 Kasım anması Avustralyada yapıldı

Büyüt
Küçült
İlk 10 Kasım anması Avustralyada

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında, Avustralyada düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiyenin Canberra Büyükelçiliği ile Melbourne ve Sydney Başkonsoloslukları tarafından anma törenleri düzenlendi.

Törenler, başkent Canberra ile Sydneyde Atatürk anıtlarının önünde, Melbournede ise başkonsolosluk binasında gerçekleştirildi.

Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, millet olarak her yıl 10 Kasımda Atatürkün aziz hatırasını saygı ile andıklarını belirtti. Hüzünlü bir gün olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Atatürkün bıraktığı Cumhuriyete sahip çıkarak ona saygılarını gösterdiklerini ifade eden Küçüksakallı Türkiye Cumhuriyeti Atatürkün, belirlediği çizgide, ilkelerde gelişmesini sürdürmektedir. İnanıyorum ki Cumhuriyet ilelebet payidar olacaktır diye konuştu.

Konsolosluk görevlileri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve vatandaşların katılımı ile Melbourne Başkonsolosluğunda yapılan anma töreni saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının okunması ve Atatürk hakkında video gösterimi ile sona erdi.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024