Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1721 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Ekim 2015 - 12:24

İki yakanın birleşmesine son 535 metre!

Büyüt
Küçült
İki yakanın birleşmesine son 535

3üncü boğaz köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü projesinde çelik tabliye montaj işlemlerinde son viraja girildi. Köprüde en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 36ünün montaj ve kaynak işlemleri sona erdi. 36 çelik tabliyelerinin montajının tamamlanmasıyla birlikte iki yakanın birleşmesine 535 metre kalmış oldu.

Üzerinden çift yönlü 8 şeritli otoyol ve iki şeritli demir yolu geçecek olan köprünün Asya yakası kısmına 18inci tabliyenin kaldırılışı ve köprüdeki çalışmalar böyle görüntülendi.

KÖPRÜNÜN ÇELİK ÜST KİRİŞ PANELLERİ YERİNE KONULDU

Öte yandan köprüde ana kablo, eğik askı halat yapımıyla eş zamanlı olarak sürdürülen çalışmalarda, 10 metrelik dev çelik üst kirişi panellerinin montajı devam ediyor. 10 metrelik çelik üst kiriş panelleri, yüksek kapasiteli pompalar kullanılarak büyük bir operasyonla yaklaşık 225 metre kaldırılarak iki kule arasına yerleştirildi.

ANA KABLO ÇEKİMİNİN YÜZDE 85İ TAMAMLANDI

Diğer yandan 3üncü Boğaz Köprü Projesinde kedi yollarının yapımının ardından başlanan ana kablonun çekimi işleminde son aşamaya geçildi. Kedi yollarının yapımının ardından başlanan ana kablo çekim işlemi hem Avrupa hem de Asya Yakasındaki çalışmalarla eş zamanlı olarak sürdürülüyor. Çalışmada son aşamaya geçilirken, toplamda 13 bin ton olan 2 ana kablo çekimi işleminin yüzde 85i tamamlandı. Ana kablo çekim işlemi ise Eylül ayı ortalarında tamamlanması planlanıyor.

TABLİYELER 3 FABRİKA SAHASINDA BİN 500 KİŞİYLE ÜRETİLİYOR

Toplamda üç fabrikada 59 adet çelik tabliyenin yapımı için gece ve gündüz çalışan bin 500 kişi, Güney Koreden gelen çelik saçları, İzmit Gebzedeki imalathanede panel üretimine hazır hale getiriyor. Buradan hazırlanan saçlar Tuzladaki fabrikada panel üretiminden geçiriliyor. Üretim sonrası paneller, çelik tabliyelerin oluşturulması için Yalova Altınovaya sevk ediliyor. Burada oluşturulan tabliyeler yine deniz yoluyla köprü şantiye götürülüyor. Ayrıca çelik tabliye montaj işleminde daha önce çelik tabliyeler önce karaya ardından köprü seviyesine vinçlerle alınıyordu. Yöntemin değişmesiyle Derrick Crane adı verilen vinçlerle, direkt denizden çelik tabliye kaldırma yaptığımız bir operasyon haline geldi.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024