Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2463 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2016 - 12:08

İHHdan AKPye İsyan: Devlet İçinde İsraile Çalışanlar Var

Büyüt
Küçült
İHHdan AKPye İsyan: Devlet İçinde İsraile Çalışanlar
Hükümetin dış politikasını yerden yere vuran İHH Başkanı Yıldırım, Mavi Marmara davası ile ilgili devlet içinde İsrail lehine çalışanlar olduğunu savundu.

AKP hükümetine yakın sivil toplum örgütlerinden İnsani Yardım Vakfından (iHH) Mavi Marmara ile alakalı şok bir çıkış geldi. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, AKP hükümetinin dış politikasını yerden yere vurdu. Mavi Marmara gemisini İsraile gönderip, krizin önünü açmakla suçlanan İHHnın Başkanının en sert eleştirisi, İsraille iş yapan Müslümanlara yönelik oldu. Yıldırım devlet içinde İsrail lehine çalışanların olduğunu da iddia etti.

“KURAN BİZİM İSRAİLLE TİCARET YAPANLARIN DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın oğulları Burak ve Bilalin de, deniz taşımacılık şirketi aracılığıyla İsraille ticaret yaptığı haberleri çıkmıştı. İHH Başkanı, “yerlere atılan Kuran-ı Kerim bizim, fakat demek ki İsraille ticaret yapan Müslüman tüccarların değilmiş” diye konuştu.

İHH Başkanı, İsraille yapılan ön anlaşma çerçevesinde gündeme gelen doğalgaz işbirliğine de değinerek, “Doğalgaz anlaşmalarının el altından yapılması, birtakım şirketlerin bu anlaşmaların içinde yer alması, bazı bürokrat ve siyasilere ortaklıklar teklif edilmesi, ortaklıkların kapalı kapılar ardında kurulması, ticaret hacminin artması… Bütün bunlar İsraile şunu söyletiyor: ‘Biz istediğimizi parayla satın alabiliriz. Yerlere atılan Kuran-ı Kerim bizim fakat demek ki İsraille ticaret yapan Müslüman tüccarların değilmiş diyorum.” diye konuştu.

TÜRKİYE MAVİ MARMARA İÇİN CEZA MAHKEMESİNE BELGE GÖNDERMEDİ

İHHnın Mavi Marmara olayını Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) taşıdığını, mahkemenin davayı kabul ettiğini söyleyen İHH Başkanı Yıldırım; Türkiyenin mahkemenin istediği ve “İsrailin ceza almasına neden olacak” belgeleri göndermediğini de söyledi.

Bülent Yıldırım “Ne yazık ki Türkiyenin bazı bürokratları yetkilileri ikna ederek UCM Türkiyeden bilgi ve belge istemesine rağmen bu bilgi ve belgeyi göndermediler. Türkiye bilgi ve belge gönderseydi, bu mahkemedeki ifadeleri gönderseydi burada mesela kasten adam öldürme dedi, ki 10 kişi öldü. Ama 60 kişiden fazla yaralama vardı. Esaret ne kadardı? 700 kişiydi. Bütün bu ifadelerTürkiye mahkemelerinden oraya gitmiş olsaydı mağdur olan kişilerin sayısının çokluğundan dolayı UCM İsraili mahkûm edecekti. Türkiyede birileri İsrail lehine çalışarak UCMye bu bilgi ve belgeyi göndertmedi.” diye konuştu.

AKP DIŞ POLİTİKASINI YERDEN YERE VURDU

Bülent Yıldırım, Genç Öncü dergisine verdiği demeçte, AKPnin Suriye ve Mısırda izlediği dış politikayı da yerden yere vurdu.  Mısırda İhvanın seçimlere katılmak istemediğini, ancak Türk hükümetinin zorlamasıyla seçimlere girdiğini söyleyen Bülent Yıldırım, şöyle konuştu;

“Mısırda İhvan seçimlere girmek istemiyordu. Türkiyenin zoruyla seçimlere girdi. Aslında seçimlere girmeme kararında haklıydı. Çünkü bütün yükü omuzlarına almış olacaktı. Nitekim öyle oldu. Ve Mursi hükümetinin başarısız gösterilmesine sebep olundu.”

“SURİYE İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ KESMEK YANLIŞTI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlunun izlediği, Beşar Esad rejimini “tümden dışlamak” politikasının yanlış olduğunu savunan İHH Başkanı Yıldırım, eleştirilerini şöyle sürdürdü; “Biz Suriyede muhaliflerin yanındayız, bu doğru. Ama İHH olarak biz hiçbir zaman bir iç savaşı da istemedik. Bu yüzden biz Suriyeli muhaliflerle İran arasında hatta rejim arasında arabuluculuk yapmaya çalıştık. Türkiye Suriye ile diplomatik ilişkileri kesmemeliydi ne olursa olsun. Türkiye devlet olarak Suriye ile ilişkilerini devam ettirmeliydi. Alttan STKlar da halkın taleplerinin yerine getirilmesi için çalışmalar yapmalıydı”

Sözcü





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024