Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2396 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Mart 2016 - 13:59

İdilde PKKlı teröristler kilit taşlarından 10 metrelik tünel yapmış!

Büyüt
Küçült
İdilde PKKlı teröristler kilit taşlarından 10 metrelik tünel

İdilde PKKlı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan, Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu devam ediyor.



TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonda, teröristlerden arındırılan Yeni Mahallede arama tarama faaliyetleri sürerken güvenlik güçlerinin müşterek harekatı Turgut Özal Mahallesinde yoğunlaştı.



Yeni Mahallede evlerde ve sokaklarda terörist saldırıların izlerini görmek de mümkün. Teröristlerin patlayıcı tuzakladığı çukurlar kapatılıyor, etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcıların kabloları da dikkati çekiyor. Mahalledeki birçok evi mevzi olarak kullanan teröristlerin, bu binaların duvarlarında açtıkları delikler sayesinde evler arasında geçiş yaptığı, dış cephelere açtıkları deliklerden ise güvenlik güçlerine ateş açtığı belirlendi. 171inci sokak yakınlarında teröristlerin yaptığı bir tünel de bulundu.



Evler arasında geçişi, kırdıkları duvarlardan sağlayan terör örgütü üyeleri, binalar arasında boşluğun bulunduğu sokakta kilit taşlarından tünel yaptı. Yaklaşık 10 metre uzunluğunda, bir metre yüksekliğinde tüneli barikat olarak da kullanan teröristler, bu sayede güvenlik güçlerine görünmeden evlerin arasından geçmeyi planladı. Teröristlerin söz konusu bölgede kurdukları tünelle 12 ev arasında geçiş yaptığı tespit edildi.


Güvenlik güçlerinin Turgut Özal Mahallesinde ilerleyişi ise sürüyor. Sokak sokak ilerleyen TSK ve emniyet unsurları, tuzaklanan el yapımı patlayıcıları imha ediyor. Güvenlik güçleri ilerledikçe teröristlerin ilçeye verdiği zarar da gün yüzüne çıkıyor.Turgut Özal Mahallesindeki Atatürk Ortaokulunu bir süre karargah gibi kullanan teröristler, güvenlik güçlerinden kaçarken okulu ateşe verdi.



Birçok malzemenin kullanılamaz hale geldiği yangında okulda büyük hasar oluştu.Operasyonun devam ettiği ilçede, güvenlik güçleri, alınan arama kararı kapsamında şimdiye kadar 2 bin 300 evde arama yaptı. Arama çalışmaları ilçe merkezinin yüzde 75inde tamamlandı.

AA

 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024