Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2451 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Ekim 2015 - 15:03

İçişleri Bakanlığından ilk resmi sayılar geldi 30 ölü

Büyüt
Küçült
İçişleri Bakanlığından ilk resmi  sayılar geldi 30
Ankara Tren Garının bulunduğu bölgede nedeni henüz belirlenemeyen büyük bir patlama meydana geldi. İçişleri Bakanlığı, Ankaradaki patlamada 30 kişinin öldüğünü 126 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ankarada tren garına giden köprü altında patlama meydana geldi.

Tren garının bulunduğu bölgede nedeni henüz belirlenemeyen büyük bir patlama meydana geldi. Olay yerinde ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Patlamanın olduğu bölgeye, sağlık ekipleri ve itfaiye gönderildi.

Sıhhiye Meydanında bugün Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.

Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi.

Panik olan vatandaşların polise ve ambulanslara saldırdığı, bazı kişilerin havaya ateş ettiği belirtildi. Polis ve yetkililerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor. Ayrıca olay yerine gelen bomba imha ekipleri de incelemelerini sürdürüyor. 

BAKANLIK: 30 ÖLÜ, 126 YARALI

İçişleri Bakanlığınca Ankarada meydana gelen patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 kişinin hayatını kaybettiği, 126 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 12.00-16.00 saatlerinde, Ankara Tren Garından Sıhhiye meydanına kadar toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacağı bildiriminde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, KESK, DİSK, TMMOB, Tabipler Birliği ve diğer sivil toplum örgütlerinin katılımı ile saat 09.30 itibarıyla Ankara Tren Garı önünde toplanmaların başladığı ve katılımın devam ettiği sırada, saat 10.04 civarında henüz sebebi belirlenemeyen iki ayrı patlama meydana geldi.

Patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti, 126 kişi yaralandı. Yaralıların tedavileri çeşitli hastanelerde devam ediyor. 

Demokrasi ve ülkenin huzurunu hedef alan menfur saldırının lanetle kınandığı açıklamada, Olayla ilgili bütün birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte olup, gelişmeler hakkında kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz ifadelerine yer verildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024