Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2196 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2015 - 06:22

Hırka-i Şerif dualarla açıldı

Büyüt
Küçült
Hırka-i Şerif dualarla
Güncel Haberleri › Hırka-i Şerif dualarla açıldı haberi

Fatih Hırka-i Şerif Camiinde bulunan Peygamber Efendimizin (s.a.v) Veysel Karani Hazretlerine hediye ettiği Hırka-i Şerif, ziyarete açıldı. Ziyarete gelen bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında bulunan Hırka-i Şerif ziyarete açıldı. 161 yıldır Fatihteki camide muhafaza edilen Hırka-i Şerif, Ramazan boyunca ziyaret edilebilecek. Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cumasında Fatihteki Hırka-i Şerif Camiinde ziyarete açıldı. Hırka-i Şerif Camiinde düzenlenen açılışa İstanbul  Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran katıldı. Restorasyon çalışmalarının sürdüğü cami ibadete kapalı. Ancak Ramazan ayına özel bir düzenleme yapıldı.  Hırka-i Şerif ziyareti için caminin kapısı vatandaşlara açıldı. Hırka-i Şerif dualar eşliğinde ziyaret edildi.

Resmi tören yapılmadı

Önceki yılların aksine resmi tören yapılmadı. Sadece dua edildi. Ardından da ziyaret başladı. Vatandaşlar ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Gözyaşlarını tutamayanlar oldu. Bir vatandaş, ziyaretinin barış getirmesini temenni etti. Başka bir vatandaş da ağlamaktan konuşamadı.

RAMAZAN BOYUNCA ZİYARET EDİLECEK

Hırka-i Şerif, Ramazan ayı boyunca hafta içi sabah 10:00 ile akşam 17:00 saatleri arasında hafta sonları da sabah 09:00 akşam 18:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Ziyaretler arife günü ikindi namazı sonrasına kadar devam edecek.  Ziyarete gelenlerden Hikmet Erdem ise Veysel Karaninin anne sözü dinleyen biri olduğunu ve bunun sonucunda da Hz. Muhammedin hırkasını giydiğini anımsatarak, “Ramazan ayında Hırka-i Şerifin ziyareti ayrı bir önem taşıyor” dedi.  

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024