Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2462 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Kasım 2017 - 12:46

Henri Barkey’e yakalama kararı

Büyüt
Küçült
Henri Barkey’e yakalama
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gezi, 17-25 Aralık kumpası ve 15 Temmuz darbe girişiminin uluslararası ayağı CIA Ajanı Henri Barkey’e yakalama kararı çıkarttı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Kızıl milyarder lakaplı Osman Kavalanın tutuklandığı Gezi Kalkışması, 17-25 Aralık kumpasları ile 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında tarihi bir karar verdi.

İhanet girişimlerinin talimatlarını kimlerin verdiğini soruşturan Başsavcılık önemli bir ize ulaştı. ABD İstanbul Başkonsolosluk görevlisi Metin Topuz ile Osman Kavalayı tutuklatan Başsavcılık, CIA ajanı Henri Jack Barkey hakkında da yakalama kararı çıkarttı. 15 Temmuzda Büyükadada darbe toplantısı yaptığı ve darbeyi organize ettiği öğrenilen Barkeyin Türkiyeye adım atar atmaz gözaltına alınacağı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Hasan Yılmazın yürüttüğü soruşturmada 15-16 Temmuz 2016 tarihinde Büyükada Splendid Otelde yapılan toplantıda Henri Jack Barkeyin darbeyi organize edip koordine ettiği belirtiliyor. Gezi şiddet eylemleri, 17-25 Aralık yargı darbesi, MİT tırları ihaneti ve 15 Temmuz darbe girişiminde etkin bir şekilde rol aldığı övne sürülen FETÖcülerle görüşme ve toplantıları ortaya çıkarılan ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz ile Osman Kavalanın da tutuklandığı soruşturma dosyasındaki bulgulara göre Henri Barkeyin tüm karanlık süreçlerde şüphelilerle Türkiye ve yurt dışında bir araya geldiği ve toplantılar yaptığı tespit edildi.

Kavala açıklayamadı

Gezi şiddet eylemlerinde finansörlük yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Osman Kavala ile Barkeyin bir çok kez görüştüğü tespit edildi. Kavalanın sorgusunda ise Barkey ile neden görüştüğünü açıklayamadığı ve onlarca kez bir araya gelmelerine rağmen görüşüp görüşmediğini hatırlamadığını ancak randevu defterine bakarak bu bilgileri teyit edebileceğini söylediği belirtiliyor.

Apar topar firar etti

CIA ajanı Henri Jack Barkey ile bazı yabancıların 15 Temmuz gecesi Büyükadada toplantı yaptıkları tespit edilmişti. İstanbul Büyükadadaki otele, 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gün giriş yapan, çoğunluğu yabancı 17 kişilik grubun 2 gün boyunca toplantı yaptığı belirlenmişti. Büyükada ihanet toplantısı iki gün sürmüştü. Darbe girişiminin yaşandığı gün Türkiyeye giriş yapan ve sık sık ABD ile telefonda temas kuran Barkey, hain kalkışmanın başarısızlıkla sonuçlanması üzerine 19 Temmuzda Türkiyeyi terk etti. Otelden bir kişinin üzerinde ‘Pensilvanya yazılı çan bıraktığı ihbarı üzerine İstanbul Emniyetine bağlı İstihbarat, Terör, Siber Suçlar ve Asayiş şubeleri alarma geçti. Ekipler Büyükadaya giderek otelin tüm görevlilerini sorguya aldı. 17 kişilik gizemli ekipte yer alan FETÖ hayranı ABDli Barkey 19 Temmuzda otelden ayrılırken resepsiyoniste üzerinde ‘Pensilvanya yazılı bir çan bırakmıştı. Barkey oteldeki bir garsona “Türkiyeye ilk gelişimde HSBC patladı. İkinci gelişimde Gezi patlak verdi. Şimdi de darbe girişimi yaşandı” demesi dikkat çekti.

CIA için çalışıyor

Doktorasını Pensilvanya Üniversitesinde yapan Henri Jack Barkey, örgütün Ortadoğu uzmanı ve ılımlı İslam teorisyeni... CIA çalışanı. “Türkiyenin Kürt Meselesi” isimli eserini, CIAnın Ortadoğu uzmanı Graham Fuller ile birlikte kaleme aldı. Eşi Elen Barkey CIAnın üst düzey yetkilisi. Geçmişte Barkey, Abdullah Öcalanla görüşmek için İtalyaya gitti. PKKnın ABDdeki temsilcisi Kani Gulama Öcalanın İtalyada kalması için referans mektubu yazdı. Barkey, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın, Washingtonda yaptığı basın toplantısında da yer aldı. Zaman zaman Türkiyeye gelen Barkey, Doğu ve Güneydoğuda boy gösterdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024