Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1511 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Kasım 2015 - 10:25

Havalimanında köstebek şüphesi

Büyüt
Küçült
Havalimanında köstebek

Mısırın Şarm El Şeyh kentinden Rusyaya giderken 31 Ekimde havada infilak ettiği düşünülen Metrojet firmasına ait Rus yolcu uçağını düşürdüğünü iddia eden terör örgütü IŞİD, 7 dakikalık bir video yayınladı. Rusların öldürülmesiyle rahatlayan ruhlar başlıklı videoda Suriyede Rus saldırılarında yıkıldığı ifade edilen binaların önünde konuşan bir IŞİD militanı, Biz huzur içinde yaşayana kadar size rahat vermeyeceğiz şeklinde konuşuyor. Videoda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esadın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmelerinden kareler de yer alıyor. Videodaki IŞİD militanının, Size bunu nasıl yaptığımızı söylemeyeceğiz. Yöntemlerimizi kendi seçtiğimiz zaman ve yerde açıklarız diyerek detay vermekten kaçınması ise dikkat çekti. IŞİDin bu tür eylemlerde çoğu zaman detaylı bilgi verdiğine işaret eden uzmanlar, örgütün, havalimanında kendilerine çalışan bir köstebeği korumak istemiş olabileceğini ifade etti. Terörle mücadele haberleri veren Long War Journal adlı ABD merkezli siteden güvenlik analisti Thomas Joscelyn, Konuştuğum bütün istihbarat yetkilileri saldırının sorumlusu olarak IŞİDin Mısır kolu Sina Vilayetine işaret etti. IŞİDin bunu nasıl yaptığını söylememesinin sebebi havalimanındaki köstebeği korumaya çalışmaları olabilir dedi.

 YÜZDE 90 BOMBA

Uçağın kara kutularını inceleyen ekipten Mısırlı bir uzman, İngiliz haber ajansı Reutersa yaptığı açıklamada, Kara kutudaki sesin şimdiye kadar ki analizinden ve göstergelerinden çıkan bunun bir bomba olduğu yönünde. Bomba olduğundan yüzde 90 eminiz dedi. Bu arada, İngiliz Independent, Mısır havayollarındaki tedbirlerin yetersizliğine dikkat çekti. Gazeteye konuşan Mısırlı bir havalimanı yetkilisi, bagajları yükleyen kişilerin kapalı devre kamera sisteminden kontrolünde ciddi aksama olduğunu anlattı. Yetkili, kontrol sıklığını yarı yarıya diye açıkladı.

THY SEFERLERÄ° 16 KASIMA KADAR Ä°PTAL ETTÄ°

Rus yolcu uçağının IŞİD tarafından düşürüldüğü yönündeki  iddiaların ardından haftasonu için Şarm el-Şeyhe seferlerini iptal eden Türk Hava Yolları (THY) iptal süresini 16 Kasıma kadar uzattı. THY  Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada Sayın yolcularımız Şarm el-Şeyh meydanındaki güvenlik problemleri nedeniyle 16 Kasıma kadar seferlerimiz karşılıklı olarak iptal edilmiştir denildi. Şarm El Şeyhte kalan yolcuların tahliyesi ile ilgili açıklamada ise gerekli planlama çalışmalarının yapılmakta olduğu ve yolcuların tahliyesi kesinleştiğinde gerekli açıklamaların yapılacağı vurgulandı.

RUSYADAN VALÄ°Z OPERASYONU


Mısırdan vatandaşlarını valizsiz tahliye etmeye devam eden Rusya, bu ülkede kalan bagajlar için askeri uçakları devreye soktu. Valiz kod adlı askeri operasyona dün start verildi. Önceki gün 11 bin vatandaşını Mısırdan tahliyen eden Rusyanın dün de 20 bin kişiyi nakletmesi bekleniyordu. Rus vatandaşlarının Mısırdan tahliye edilmesini yöneten Rusya Başbakan Yardımcısı Ankadiy Dvorkoviç ilginç bir açıklama yaparak, Mısır güvenlik güçleri vatandaşlarımız tahliye edilmesi sürecinde yolcu uçaklarına valiz kesinlikle sokmama kararı bizim Valiz operasyonu başlatmamıza yol açtı. Rus Hava Kuvvetleri devreye giriyor. Mısırda kalan valizler bizim askeri uçaklar tarafından gerektiği kadar sefer yapılarak Rusyaya taşınacak dedi. 

Nerdun HACIOĞLU/Hürriyet





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024