Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1881 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2015 - 13:55

Hasan Ferit davasında gerginlik

Büyüt
Küçült
Hasan Ferit davasında

Maltepe Gülsuyunda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedikin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin davanın görülmesine devam ediliyor. Anadolu Adalet Sarayında görülen duruşma için adliye önünde toplanan gruba polis müdahale etti.

Yaklaşık 20 kişilik grup, duruşmayı izlemek istediklerini belirterek adliye binasına girmek istedi. Ancak polis gruba izin vermedi. Grup, kalkanlarla uzaklaştırıldı. Adliyeye yakın bir mesafede oturma eylemi yapan gruba polis ikinci kez müdahale etti. Polis, etrafını çevirdiği grup üyelerini gözaltına almak istedi. Bu sırada arbede çıktı gruptaki bazı kişiler gözaltına alındı. Bu sırada Kartal Adliyesinde elektrik kesintisi yaşandı. Davanın görüleceği blok karanlıkta kaldı.

SAVCIYI ÅžEHÄ°T EDENLERÄ°...

Cengiz Çobanın DHAda yer alan haberine göre, Anadolu Adalet Sarayında bulunan 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 22si tutuklu toplam 24 sanık ile taraf avukatları katıldı.

Salona ilk önce tutuklu sanıklar ve ardından basın mensupları alındı. Tutuklu sanıklardan Şahin Eren, Birazdan buraya gelecek insanlar savcıyı şehit edenleri gidip Adli Tıptan alan insanlar. Asıl örgüt onlar diye konuştu. Avukatların alınacağı sırada Hasan Ferit Gedikin babası İbrahim Gedik duruşma salonunun kapısından, Böyle adalet olmaz, korkaklar diye bağırdı.

Mahkeme baÅŸkanı Mahir Merdun yaÅŸanan olaylarla ilgili Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına bildirimde bulunduÄŸunu belirterek, GeçtiÄŸimiz celse SEGBÄ°S kayıtlarından da anlaşılacağı üzere müşteki tarafın avukatlarıyla sanıklar ve avukatlarının arasında çıkan tartışmalar üzerine  yargılama faaliyetinin devam edemediÄŸi tüm CD görüntülerinin gerekli iÅŸlemlerin yapılması üzerine Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına gönderildiÄŸi, diÄŸer celselerde de duruÅŸma salonunda aynı ÅŸekilde arbede çıktığı, bununla ilgili duruÅŸma salonunda suç iÅŸleyenler hakkında gerekli iÅŸlemlerin yapılması konusunda Cumhuriyet Savcılığına bildirimde bulunulduÄŸu cümlelerini zapta geçirdi.
Yasaya aykırı şekilde içeriye alınmamaktadır

Müşteki avukatlarından Ebru Timtik, Sizleri yasaya uygun davranmaya davet ediyoruz. Müştekiler, müşteki vekilleri ve gazeteciler kapının önünde duruşmayı izlemek için bulunmaktadır ve yasaya aykırı bir şekilde içeriye alınmamaktadır. Bize mübaşir tarafından her müşteki için bir avukatın girebileceğini söylemiştir. Böyle bir karar varsa gösterilmelidir dedi. Mahkeme başkanı ise bir kısım basın mensuplarının duruşma salonunda olduğunu belirtti.

SAVCIDAN DURUÅžMA KAPALI YAPILSIN TALEBÄ°

Duruşma savcısı Mustafa Okay, Geçen celse sözlü çatışmaların fiili çatışmaya dönüşmesi nedeniyle duruşmaların yapılamaması göz önüne alınarak kamu güvenliğinin gerekli kıldığı hal mevcut olduğundan duruşmaların kapalı yapılması talep olunur dedi.

SANIK AVUKATLARI DA KAPALILIK Ä°STEDÄ°

Sanık avukatlarından Serhat Kamiloğlu da söz alarak, Savunma daha sağlıklı olacak ve dertlerini daha iyi anlatabilecekler. Gazeteciler ve davayla ilgisi olmayan giremeyecek, duruşmalar kapalı yapılsın dedi. Diğer sanık avukatları da bu görüşe katıldıklarını beyan etti.

KAMU GÜVENLİĞİ NEDENİYLE KAPALI DURUŞMA

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, Duruşma salonu ve dışındaki kısımlarda çıkan arbedelerin sanıkların ve vekillerinin rahatça duruşmaya geleceğini engelleyebileceği gibi, arbede ve olayların duruşmanın yapılmasını engelleyici sorunlar doğurduğu, bu olayların en son duruşmada görüldüğü gibi taraf vekilleri arasında cereyan ettiği, baştan beri mahkememizin duruşma salonunun yetersiz olduğu ifade edildiği, yargılamanın sağlıklı yürütülememesi ve CMK182/2 maddesinde düzenlenen Genel ahlakın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı hallerde, duruşmanın bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasına mahkemece karar verilebilir maddesi nedeniyle duruşmaların kapalı yapılmasına karar verilmiştir cümlelerini zapta geçirdi. Bunun üzerine duruşma salonunda bulunan basın mensupları dışarı çıkarıldı. Duruşma devam ediyor.

Mahkemenin verdiği kapalılık kararının ardından avukatlar açıklama yaptı. Avukatlar mahkeme heyetinin Her müştekiyi bir avukat temsil edecek yönünde verdiği kararı da protesto ederek duruşma salonunu terk etti.

HAKİMİ VE HEYETİ HSYKYA ŞİKAYET EDECEĞİZ

Müşteki avukatlarından  Ebru Timtik reddi hakim talebinde bulunduklarını belirterek, Asansörler çalışmıyordu, elektrikler yoktu. DuruÅŸma salonuna giden bütün yolları kesmiÅŸler. Gazeteciler içeriye alınmıyordu. Daha sonra zorla içeriye girdik. MübaÅŸir bize, her müşteki için bir avukat girebileceÄŸini söyledi. Bunun yasada yeri yok. Ä°steyen, istediÄŸi kadar avukatla savunma yapabilir. Mahkeme, müştekinin kendisine kaç avukat tutacağını belirleyemez. Ancak mahkeme Cumhuriyet Savcısına sordu ve savcı da kapalılık kararı alınmasını talep etti ve mahkeme kapalılık kararı alarak içeriye girmiÅŸ olan birkaç tane gazeteciyi dışarıya çıkarttı. Durum böyle olunca bu saatten sonra bu mahkemenin, bu yargılamayı adil bir ÅŸekilde yürüteceÄŸine inancımız kalmadı ve reddi hakim talebinde bulunduk.  Yani çok açıkça, Cumhuriyet Savcılığı, idare, yöneticiler, siyasi iktidar bu duruÅŸmanın yapılmasını istemedi.  Åžu anda oturumun kapalılık kararı var. Biz ÅŸimdi mahkemenin hem bizim talebimizi reddetmesi ve hem de aldığı bu kararlar sebebiyle hakimi ve bu heyeti HSYKya ÅŸikayet edeceÄŸiz dedi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Anne Nuray Gedik ise, Can güvenliğimiz yok. Şu anda kendi başlarına mahkemeyi görüyorlar. Biz bugün 3 müştekiyiz ve her müştekiye birer avukat. O çeteler zaten 22 kişiler 15 tane de avukatları var. Bir umudum vardı ama bugünden sonra o umudum da kalmadı. Çok gerginiz, çok kötüyüz. Bugüne kadar çok mücadele ettik. Dik durmaya çalıştım ama artık umudum yok, adalet yok diyerek gözyaşı döktü.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Müşteki Gökhan Aktaşın annesi Gülperi AktaÅŸ da, Can güvenliÄŸimiz yok. Çocuklarımı buraya getirmeye korkuyorum. DuruÅŸma salonunda sanıklar, benim genç kızıma, Sana tecavüz ederiz diye söylediler. Mahkeme bunu duymadığını söyledi. Onların kurÅŸunu halen benim çocuÄŸumun kafasında. Benim çocuÄŸum kurÅŸunla yaşıyor. Hala adalet yok, hala onları koruyor.  Ben nasıl bu adalete güveneyim, bu hakime, savcıya nasıl güvenirim? Bir anne olarak ben mi halledeyim? Artık beni bu noktaya getirdiler. Bir anne olarak ben bunu halledeceÄŸim artık. Beni ve kızımı tehdit ediyorlar. Neyine güveneceÄŸim ben bu hakimin, savcının? Psikolojik olarak artık çöktük dedi.

DURUÅžMA DEVAM EDÄ°YOR...

Duruşma salonunda sadece sanıklar ve sanık avukatları bulunuyor. Müştekiler ve müşteki avukatlarının duruşmadan çıktığı davada sanıkların savunmasının alınmasıyla duruşma devam ediyor.

35 SANIKLI DAVA

311 sayfalık iddianamede Kasten yaralama, Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma, Nitelikli yağma, Kasten öldürmeye teşebbüs, Nitelikli yağma gibi suçlardan, 11 yıl ile 269 yıl arasında değişen hapis ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak 35 sanık bulunuyor.

 

DHA

 

 






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024