Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2243 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2015 - 12:35

Haklarında yakalama kararı bulunan 34 askerden 27si gözaltına alındı

Büyüt
Küçült
Haklarında yakalama kararı bulunan 34 askerden 27si gözaltına

Kamuoyunda Selam Tevhid olarak bilinen sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü adlı soruşturmada usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin paralel yapıya yönelik yürütülen soruşturmada hakkında yakalama kararı bulunan 34 muvazzaf askerden 27si gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs iddiasıyla paralel yapıya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyonu askere uzandı.

 



Operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 34 muvazzaf askerden 27si gözaltına alındı. Gözaltına alınan askerler İstanbul Merkez Komutanlığı getirildi. Askerler, buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayına getirilecek.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü adlı soruşturma kapsamında yapıldığı belirlenen Hatay ve Adanada MİTe ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında Siyasi ve askeri casusluk, devlet sırlarını kasten açıklamak suçlarından kamu davası açılan Hatay, Ankara ve Adana İl Jandarma Komutanlıklarında görev yapan 34 kişi hakkında dün yakalama ve gözaltı kararı verilmişti.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, daha önce yürütülen ve takipsizlik kararı verilen sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin 22 Temmuzda yapılan operasyonda, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayünün de olduğu 11 emniyet görevlisi tutuklanmıştı.

Soruşturmayı genişleten savcılık, yeni deliller doğrultusunda Şubat 2015de düzenlenen 2. operasyonda, terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs suçlarından 29 şüpheli polis hakkında gözaltı kararı vermişti. Operasyonda gözaltına alınan 21 kişiden, 17si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bu operasyonda Fetullah Gülen ve Emre Uslu hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin paralel yapıya yönelik 22 Temmuzdan bu yana yürütülen soruşturma kapsamında toplam 28 kişi tutuklanmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024