Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2864 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Haziran 2015 - 16:10

Güzel şeyler dalga dalga gelecek

Büyüt
Küçült
Güzel şeyler dalga dalga
Fethullah Gülen, Bamteli: Hızır Çeşmesi ve Ramazan başlığı ile yayınlanan konuşmasında güzel şeylerin dalga dalga geleceğini iddia etti.

Gülen in konuşmalarından satırbaşları

Dünyaya Âb-ı Hayat Taşıyor, Her Yanı Hızır ÇeÅŸmeleriyle BuluÅŸturuyorsunuz!..

*“Bir mum baÅŸka mumları tutuÅŸturmakla ışığından hiçbir ÅŸey kaybetmez.” Ellerinde mumlar dünyanın dört bir yanına açılan arkadaÅŸlarınız, baÅŸkalarının elinde ışıksız olan mumları tutuÅŸturmak suretiyle takatlerinin, güçlerinin, tahminlerinin, gayelerinin, hatta hayallerinin üstünde esasen bütün dünyayı aydınlatabilecek bir ışık dönemine ışık tuttular, olabileceÄŸini gösterdiler. Olabilecek daha büyük ÅŸeyler adına, olan ÅŸeyler en inandırıcı referanslar halinde dünyanın dört bir tarafına yayıldı. Bugün onu da görüyorsunuz. Tazyikler, baskılar arttıkça, Cenâb-ı Hakkın inayeti de farklı bir zeminde adeta patlamalar, feveranlar yapıyor. Bir yerde kaynaklar tıkanmak istenirken hiç de tıkanmıyor, bakıyorsun baÅŸka yerlerde cennet çeÅŸmeleri, kaynakları gibi sular kaynıyor.

*Dünyaya o Hızır çeÅŸmesini götürüyorsunuz, ulaÅŸtırıyorsunuz. Ona vesile olan tazyikler, Cenâb-ı Hakkın deÄŸiÅŸik tecelli dalga boyunda rahmetinin ifadesidir. Siz o baskıları görmeseniz, dünyanın çok muhtaç olduÄŸu âb-ı hayata dünya ulaÅŸamazdı, mum tutuÅŸturmaya ulaÅŸamazdı. Bir mesaj götürüyorsunuz, bütün dünya insanlığı, baÅŸkalarıyla da yaÅŸamanın mümkün olduÄŸunu görüyor, bir huzur dünyasının emarelerini görüyor, okuyor. Bu da zannediyorum Enbiyaların mesajının gölgesinde (gölgesi kaydı çok önemli) insanlık için yapılması gerekli olan en önemli ÅŸey. Bir huzur dünyası, bir selam-ı âlem. Olumsuz ÅŸeyler yapanlara karşı bile “selam” deyip, onlara esenlik çakmak. Dünyanın böyle bir atmosfere, böyle bir oluÅŸuma ihtiyacı var. Kim bilir belki de bugün muvakkaten ve lokal olan bir yerdeki tazyikler, döl yatağında bu mübarek oluÅŸumları besliyor.

Arefedeyiz.. Bayram Onun “Kün” Demesi Kadar Yakın!..

*Bu türlü ÅŸeylerin arefesinde olabileceÄŸimiz ümidini yaÅŸamalı ve bu ümidi hep korumalıyız. Allah dilerse yapar; “Bir ÅŸeyi dilediÄŸinde Onun buyruÄŸu, sadece “Ol!” demektir, hemen oluverir!..“ (Yâsîn, 36/83) “Kün fekân” (‘Ol dedi hemen oluverdi!..) hakikati, Onun varlığı var etme tezgahıdır. “Kün” (ol) deyince her ÅŸey oluverir.

*Evet deÄŸiÅŸik güzel ÅŸeylerin arefesinde bulunuyoruz. Ama unutmayın, yine de oruç gibi bir sıkıntısı vardır arefenin… Yani o eltâfın, güzel ÅŸeylerin dalga dalga gelmesinden evvel bir kısım sıkıntılar da vardır. Fakat inÅŸaallah ÅŸafaklar söker ve söken ÅŸafakları güneÅŸler tulûlarıyla taçlandırırlar. Ãœmit ediyoruz. BaÅŸtan dendiÄŸi gibi, Allah bir kapı bend ederse, bin kapı eyler küşâd (açar.) Bin kapı küşâd edecekse, o bin kapının, milletimize, insanlık âlemine ve hizmetimize açılması için biz de o mevzuda bir ÅŸeyler (kavlî, fiilî ve hâlî dualar) yapalım!..





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024