Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2011 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Haziran 2015 - 07:11

Gündüz üniversitede gece cezaevindeler

Büyüt
Küçült
Gündüz üniversitede gece
Güncel Haberleri › Gündüz üniversitede gece cezaevindeler haberi

Çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler için hayata geçirilen proje büyük ilgi görüyor. Mahkumlar geceleri cezaevinde, gündüzleri ise üniversitede örgün eğitim alıyor.

AA

Şanlıurfanın Akçakale ilçesinde yaklaşık 450 kişi kapasiteli cezaevinde bulunan hükümlüler için zaman zaman çeşitli kurslar düzenleniyor.  İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen öğretmenlerin düzenlediği üniversiteye hazırlık kursunu başarıyla tamamlayan hükümlülerden 10u, Harran Üniversitesinde işletme, organik tarım ve pazarlama bölümlerini kazandı.

Öğrencilerden daha başarılılar

Her sabah cezaevinden çıkıp Harran Üniversitesine giden hükümlüler, akşam olunca hapishaneye geri dönüyor. Cezaevi Müdürü Hasan Yılmazer, Eğitime büyük önem verdiklerini belirtti ve “Eğitim, hükümlüler için olmazsa olmazımızdır. Şu an itibarıyla 10 hükümlü, serbestçe üniversitede örgün eğitimlerine devam ediyor. Yaklaşık 45 hükümlümüz ortaöğretimde, 40 hükümlümüz lisede, 8 hükümlümüz de okuma yazma kursuna katılıyor” dedi.

Harran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Cevher İlhan Cevheri hükümlülerin bazı derslerde diğer öğrencilerden daha başarılı olduğunu anlattı. Hükümlü öğrencilerden M.Ç. de cezasının ve okulunun aynı dönemde biteceğini belirterek, “Hatam nedeniyle çok pişmanım ancak üniversitede kendime yeni hayat kurdum. Bir an önce üniversiteyi tamamlayıp hayata atılmak istiyorum” diyor.

Mahkûmlara akademik eğitim

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çağ Üniversitesi, kentteki kadın ve çocukların da bulunduğu 4 ceza infaz kurumunda kalan hükümlü ve tutukluların bireysel gelişimlerine katkı sağlamak, toplumla bütünleşmelerini desteklemek amacıyla bir program hazırladı. Program kapsamında, öncelikli kadın ve çocuklar olmak üzere, ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklulara, duygu yönetiminden, ebeveyn ve çocukları konularına, hatasız düşünme ve doğru karar vermeden, iletişim ve beden dili eğitimine kadar birçok konuda akademik eğitim verilecek.  Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, öncelikli hedefin çocuklar olduğunu bildirdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024