Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2117 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Mayıs 2015 - 05:49

Gülenden devletin kılcal damarlarına sızın talimatı

Büyüt
Küçült
Gülenden devletin kılcal damarlarına sızın
Güncel Haberleri › Gülenden devletin kılcal damarlarına sızın talimatı haberi

Fethullah Gülenin devletin kılcal damarlarına sızın talimatıyla paralel yapının kamu kuruluşları ile GSM firmalarının bilgi işlem merkezlerinde yapılandıkları öne sürüldü.

Paralel yapı ın Fetullah Gülenin devletin kılcal damarlarına sızın talimatı doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları ile GSM firmalarının bilgi işlem merkezlerinde yapılandıkları öne sürüldü.

17 Aralık operasyonları sonrası paralel yapıya karşı başlatılan ve aralarında TÜBİTAK ve KPSS soruşturmalarının da bulunduğu çok sayıda çalışmayı yürüten emniyet yetkilileri, her geçen gün söz konusu yapının faaliyetlerine yönelik yeni bulgulara ulaşıyor.

Paralel yapının Fetullah Gülenin devletin kılcal damarlarına sızın talimatıyla faaliyetlerini yoğunlaştırdıkları ve kamu kurum kuruluşlarının özellikle bilgi işlem birimlerinde usulsüz olarak yapılandıkları tespit edildi.

Bu kapsamda tüm kamu kurum ve kuruluşların bilgi işlem merkezlerinin mercek altına alındığı ve incelemelerin bu yönde devam ettiği öğrenildi.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan emniyet yetkilileri, 17 Aralık öncesinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bilgi işlem sistemlerinin söz konusu yapı tarafından eslim alındığını, bu birimlerin teknik alt yapı ve program ihtiyaçlarının da yine aynı yapıya ait firmalardan temin edildiğini bildirdiler.

Söz konusu programların bazılarının halen kullanımda olduğu ve bu programların geri planda bilgi sızdırmaya yönelik çalışmaya devam ettiği kaydedildi.

ÖSYM ESKİ BİLGİ İŞLEM BAŞKANI HAKKINDAKİ İDDİALAR

2010 yılındaki KPSSdeki usulsüzlükleri soruşturan emniyet yetkilileri, TÜBİTAK tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda da çalışmalarını sürdürüyor.

Ekiplerin çalışması neticesinde, 2010 yılına kadar Bilgi İşlem Başkanı olarak görevini yürüten Mustafa Tütüncü ün de paralel yapı tarafından takibe alındığı ve dinlendiği bilgisine ulaşıldı.

Dinlemeler neticesinde kumar alışkanlığı olduğu öne sürülen Tütüncü ün özel hayatına ilişkin ele geçirilen bilgilerin şantaj aracı olarak kullanılmış olabileceği üzerinde duran emniyet yetkilileri, şantajın yapılıp yapılmadığı, sınav sorularının sızdırılması noktasında Tütüncü ün katkısının bulunup bulunmadığı yönünde henüz tespit yapılamadığını, bu yüzden Tütüncü ün şüpheli listesine dahil edilmediğini bildirdiler.

Tütüncü ün bilgisayarında yapılan incelemede, sahte isimlerle açılan internet sitelerine girişlerin olduğu, görev yaptığı sürede bazı sınavlara ait sonuçları, kamuoyuna açıklanmadan tanıdığı kişilere verdiği yönünde de bulguların olduğu tespit edildi.

Tütüncü ün eşinin de KPSS eğitimi veren bir dershanenin sahibi olduğunu belirten yetkililer, söz konusu dershane öğrencileri arasında 2010 KPSSde 120 net yapanların bulunduğunu öne sürdü. 

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024