Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2211 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2016 - 13:18

Gül ve Erdem için kararı Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu verecek

Büyüt
Küçült
Gül ve Erdem için kararı Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu

Anayasa Mahkemesi, MİT TIRları haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gülün yaptığı bireysel başvuruları görüştü. Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, başvuruyu esastan görüşüp karar vermek yerine dosyayı tüm üyelerin olacağı genel kurula havale etti. 

Can Dündar ve Erdem Gül, MİT TIRlarına ilişkin yaptıkları haberler nedeniyle 26 Kasım 2015te silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme ve devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama suçlarından tutuklandı. Dündar ve Gülün avukatları, 3 Aralık 2015te Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. Dilekçede, tutuklama kararı ile Dündar ve Gülün anayasanın 19uncu ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin (AİHS) 5inci ve 10uncu maddelerinde yazılı kişi güvenliği ve özgürlüğü ile ifade özgürlüğü, anayasanın ise 26ncı ve 28inci maddelerinde düzenlenen düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü ile basın özgürlüğü haklarının ihlal edildiğinin altı çizildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024