Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1731 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   30 Mart 2016 - 09:31

Guardian: Türkiyeye tatile gitmek güvenli mi?

Büyüt
Küçült
Guardian: Türkiyeye tatile gitmek güvenli

Haberde, daha önce Türkiyeye gitmek isteyenleri vazgeçirebilecek tek sebebin ülkenin çok kalabalık olması iken, saldırıların ardından artık bu kaygının yerini güvenlik endişelerinin aldığı yazıyor.

Türkiyedeki turizmin olumsuz etkilendiği belirtilen haberde ifadeler var:

Bir ankete göre, Şubatta ülkeye gidenlerin sayısı geçen yıl aynı zaman kıyasla yüzde 10dan fazla düştü. Yaz daha kötü geçecek gibi görünüyor. Thomas Cook, Türkiyeye talebin ve rezervasyonların büyük ölçüde azaldığını söylüyor. Seyahat acentesi Tui de yaz tatili için rezervasyonlarda yüzde 40 düşüş olduğunu duyurdu.

Pazar araştırma şirketi GfKye göre, Türkiyeye yaz tatili rezervasyonlarında yüzde 32 düştü. Geçen yıl ise rezervasyonlar yüzde 11 artmıştı. Gemi seyahatleri de Türkiye duraklarını iptal etti, tur operatörleri kapasitelerini düşürdü, Mark Warner gibi bazı şirketler ise tamamen ülkeden çekildi.



Haberde, Şubat ve Mart ayındaki saldırıları TAKın üstlendiği, İstanbuldaki iki saldırıdan da IŞİDin sorumlu tutulduğu belirtilirken İngiltere Dışişleri Bakanlığının da Türkiyenin güneydoğusuna ve Suriye sınırına yakın bölgelerine seyahat uyarısı yaptığı ifade edildi.

Guardiana konuşan güvenlik danışmanlık şirketi Risk Advisory Grouptan Henry Wilkinson ise İnsanlara uzak durmaları tavsiyesinde bulunmam ama tehdit olduğu gerçeğinin farkında olmalarını tavsiye ederim dedi.

Haber şu satırlarla noktalanıyor:

Şirket, son 12 ayda Türkiyede 258 terör saldırısı tespit etti. Fakat (Wilkinson) çoğunluğu PKKnın aktif olduğu güneydoğu bölgelerindeydi. Şimdiye kadar, 2006da olduğu gibi teröristlerin hedef olduğunu görmedik diyor. Haziran ile Ağustos 2006 arasında Türkiyenin güneybatısında beş bombalı saldırı düzenlenmiş, yedi turist ölmüştü.

(€¦) Türkiyeyi her yıl 2.5 milyondan fazla İngiliz turistin ziyaret ettiğini unutmamak gerekir. İstanbuldaki bombalı saldırılar yabancıların bulunma ihtimali yüksek olan kamu alanlarında düzenlenmiş olsa da, Wilkinson şunları söylüyor: Güvenlik güçlerinde veya orduda, siyasette olsaydınız, endişelenmek için daha büyük bir nedeniniz olurdu. Bir turist olarak, bir saldırının ortasında kalma ihtimali nispeten düşük.


 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024