Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2246 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Temmuz 2015 - 07:53

Görmez: Kuranı yaşamak çok büyük bir ibadet

Büyüt
Küçült
Görmez: Kuranı yaşamak çok büyük bir
Güncel Haberleri › Görmez: Kuranı yaşamak çok büyük bir ibadet haberi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bir kitap düşünün ki yüzüne bakmak, okumak, anlamak en büyük bir ibadet. Kuranı yaşamaksa çok daha büyük bir ibadet. Öyle bir kitabımız var dedi.

AA

Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmaları ın açılışı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmezin de katıldığı programla yapıldı. 

Görmez, programda yaptığı konuşmada, hafızlık ve güzel okuma yarışması yapıldığı böylesi bir günün bayram olarak nitelendirilebileceğini söyledi.

Kuran-ı Kerimin insanlar için ne kadar önemli bir kitap olduğuna vurgu yapan Görmez, şöyle devam etti:

Allah, yeryüzünün en bedevi toplumundan sahabe gibi bir nesil yetiştirdi ve o nesil yeryüzünün en yüce nesli oldu. Onlar Kuranla yüceldiler. Öyle bir kitap ki bize varoluşumuzun anlamını anlatıyor. Bir kitap düşünün ki yüzüne bakmak ibadet, okumak ibadet, anlamak en büyük bir ibadet. Kuranı yaşamaksa çok daha büyük bir ibadet. Öyle bir kitabımız var.

Hocalarımız size Kuran okumayı kısa sürede öğretir 

Görmez, gelişen teknik imkanlarla Kuran-ı Kerim okumanın 15-20 gün içerisinde öğrenilebileceğini belirterek, 15-20 gün kendinizi verin, bir hocamızın yakasına yapışın, inanın kısa sürede Kuran okumayı hocalarımız size öğretir ifadesini kullandı. 

Çocuklara da Kuran-ı Kerimin mutlaka öğretilmesi gerektiğini dile getiren Görmez, Hz. Muhammedin İçinde Kuran okunmayan ev, yıkık bir harabeden farksızdır dediğini anlattı. 

Bu seneki ramazan ayında Hediyemiz Kuran olsun çağrısı yaptıklarını vurgulayan Görmez, yeryüzünde hala Kurana iman ettiği ve Kuranı hıfzettiği halde evinde okuyacak Kuranı olmayan binlerce, milyonlarca Müslüman olduğunu belirtti.

Sonuçlar uluslararası jüri tarafından belirlenecek

Uluslararası Hafızlık ve Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmaları, 6-9 Temmuz tarihleri arasında Fatih ve Sultanahmet Camilerinde yapılacak. 

Organizasyon süresince her gün Fatih Camisi de saat 10.00dan 15.00e kadar hafızlık yarışmaları, Sultanahmet Camisi de de aynı saatlerde Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışmaları gerçekleştirilecek. 

Vatandaşların da takip edebilecekleri yarışmalarda sonuçlar, oluşturulan uluslararası jüri tarafından belirlenecek. Yarışmanın kazananlarına ödülleri 10 Temmuz Cuma günü Sultanahmet Camisi de düzenlenecek törenle verilecek. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024