Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1746 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Ekim 2015 - 11:58

Görmez: İran kendi hacılarını ülkeye taşımak isteyince o rakam ortaya çıktı

Büyüt
Küçült
Görmez: İran kendi hacılarını ülkeye taşımak isteyince o rakam ortaya
Suudi Arabistan yetkililerinin açıklamalarına göre Şeytan taşlama sırasında toplam 769 kişi hayatını kaybetmiş, 934 kişi de yaralanmıştı



Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, hac faciası ile ilgili olarak bugün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

(İranın Minada 4 bin 700 kişi vefat etti iddiası) O sayı abartılı... Ancak sadece İranlı vefat eden hacıların sayısı ilan edildiğinde sadece 48 idi ama şimdi 400ü aşkın. Başka hiçbir ülke hacılarını kendi ülkesine istemedi. Herkes orada defnetti. Ama İran kendisi bizzat hacılarını uçakta kendi ülkesine taşımak istediği için o sayı öyle ortaya çıktı

Olayın yaşandığı yerde bir komisyon marifetiyle bir heyet oluşturarak, görgü tanıklarını bizzat dinledik. Bir rapor hazırladık ve bitirmek üzereyiz. Onu hem Suudi Arabistan makamlarına vereceğiz hem de kendimizde bunu Hac Bakanlığıyla ayrıca paylaşacağız

Özeleştiri yapma hususu, İslamın bize emrettiği bir şey aslında. Biz her sene bu ibadet yapıldığı için her sene gördüğümüz en küçük bir aksaklığı kardeşlerimize yüksek nezaket içinde ifade edilerek onun düzeltilmesi sağlansa hep mükemmele doğru gideriz. Kabeyi saran büyük gökdelenler yerine, her biri bizim için tarihi büyük değer taşıyan o dağları eriterek yerine gökdelenler dikmek yerine Cidde ve Medine düzlüklerinde milyonlarca insanı alabilecek uydu kentler kurulabilirdi.

Yeraltı metrosuyla Kabenin etrafına ringler oluşturulabilirdi. Mekke, 1971e kadar Hz. Peygamberden ve ashabından bu ümmete kalmış bütün tarihi miraslar orada var. Bütün bu tarihi dokuyu tarihsizleştirme üzerinde çok durdum ama dostlarımız bunu anlamakta biraz zorluk çekti. Halbuki Mekke, mümkün olduğu kadar o tabii, orijinal haliyle durabilirdi.

Bizim yeniden İslam dünyasında merhamet seferberliği başlatmamız gerekiyor. Çünkü batının da başka dünyaların da buna ihtiyacı var. Bunu çokca işlememiz lazım. Merhamet eğitimi diye bir kavram var. Bunu eğitim süreçlerimize sokmamız lazım. Aksi takdirde insanlar sadece DAEŞin, IŞIDin, El Kaidenin dünyaya takdim ettiği şiddet üzerinden islamiyeti okumaya başladı. Bunun için merhamet üzerinde durmaya ihtiyaç var.

DİĞER KONULAR...


Bölgedeki dini dokuya zararı sadece PKK terör örgütü vermedi. Bizim devlet olarak da bazı uygulamalarımız, oradaki dini dokuya, bizi asıl bir arada tutan dini dokuya, tarih içinde hep zarar verdi. Önce yapılan yanlışlar sonra yapılan yanlışlara zemin hazırladı.

Terör örgütlerini sadece bir terör örgütü olarak görmek ve okumak, sadece etnik bir hak arama olarak görmek ve okumak doğrusu tarihi bilmemek, hayatı ve dünyayı anlamamak olur.

İstanbulda dünyadan bütün öğrencileri olan dünyadan bütün öğretim üyeleri olan asgari İslam medeniyetinin 3 lisanı öğreten ama asgari bir de batı lisanını öğreten İslami ilimlerin tahsil edildiği, İslami ilimleri dini ilimlere indirgemeyen, kainatın ayetleriyle kitabın ayetlerini birlikte öğreten, birlikte okunan, sosyal bilimleri ve ilahiyat bilimlerini birleştiren bir uluslararası İslam Üniversitesinin açılması ve behemehal hizmet vermeye başlaması bütün İslam dünyasının hatta bütün insanlığın büyük bir ihtiyacı olduğunu söyleyebilirim. Bunun alt yapıları ile ilgili çalışmalarız bitmiş durumda inşallah en kısa zamanda faaliyete geçeceğini umuyorum.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024