Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2392 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2015 - 15:00

Gezi Parkındaki çadırlar kendiliğinden yanmış!

Büyüt
Küçült
Gezi Parkındaki çadırlar kendiliğinden

Taksim Gezi Parkında 2013 yılı Haziran ayında eylemcilerin parkı işgal ederek kurdukları çadırları yakın talimatı verdiği öne sürülen eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli, hakkında görevi kötüye kullanma ve yangın çıkarmaya azmettirmek suçlarından açılan davada hakim karşısına çıktı. İstanbul 29uncu Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Ramazan Emekli ve avukatı Onur Sinan Vatansever hazır bulundu. Kimlik tespitlerinin ardından sanık Emeklinin savunmasına geçildi.

Haberin Videosu Gezi Parkı´nda çadır yakan maskeliler kim?startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer9891,9891,201305,9891-1.jpg,1, 0,Gezi Parkında çadır yakan maskeliler kim?);

BEN ÇADIRLARI YAKIN DİYE BİR EMİR VERMEDİM

Olay tarihinde Beyoğlu ilçesinden sorumlu İl Emniyet Yardımcısı olarak çalıştığını belirten Emekli, ifadesinde görevinin ilçenin denetim ve koordinasyonu olduğunu söyledi. Emekli, Bu konuda İl Emniyet Müdürüne karşı sorumluydum. Bunun dışında kesinlikle adli bir görevim yoktur. Zabıtalarla ilgili kesinlikle emir verme yetkim bulunmamaktadır. Benim olay tarihindeki görevim Gezi Parkında bulunan 120 kişinin tahliyesiydi. Kesinlikle zabıtalara Sizin güvenliğinizi sağlayamayız, göstericilerin çadırlarını yakın şeklinde bir emir vermedim. Olay gecesi Gezi Parkında bulunan odaya ismen tanımadığım memurlar da geldi, fakat ben kesinlikle onların çalışmalarıyla ilgili herhangi bir emir vermedim. Görevimi kötüye kullanmadım, yangın çıkartmak konusunda da zabıtaları ya da başkalarını azmettirmedim. İki suçtan da beraatimi talep ediyorum, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemiyorum dedi.

EMEKLİ İLE ZABITALAR ARASINDA EMİR İLİŞKİSİ YOK

Ramazan Emeklinin ifadesinin ardından söz alan avukatı Onur Sinan Vatansever, müvekkili ile zabıta görevlileri arasında herhangi bir emir ilişkisi bulunmadığını savundu. Emeklinin zabıtalara emir verme yetkisi bulunmadığını belirten Vatansever, müvekkiliyle aynı suçtan yargılanan zabıtalar hakkında beraat kararı verildiğini, bu sebeple Emeklinin de beraat etmesi gerektiğini söyledi.

EMEKLİ YAKIN TALİMATI VERDİ, BİZ YAKMADIK


Duruşmada daha sonra tanıkların dinlenmesine geçildi. Tanık Murat S., olay tarihinde parkta bulunan zabıtaların koordinasyonu ile görevli komiser olduğunu söyledi. Murat S. ifadesinde, Olay günü 60-70 tane çadırı topladık ve depoya kaldırdık. Parkın sonuna doğru tahminen 10-15 tane çadır kalmıştı. Ben yanımda görevli memur arkadaşlar da bulunduğu halde huzurdaki sanık emniyet müdürü bize, Burada ne kendimizin ne de sizin güvenliğinizi sağlayamayız, kalan çadırları yakın dedi ancak ben ya da görevli zabıtalar kesinlikle kalan çadırları yakmadık. Ancak bir süre sonra çadırların yandığını gördük. Zannediyorum çadırlarda bulunan mum, tüp gibi yanıcı maddeler sebebiyle çadırlar yanmış olabilir. Emniyet müdürü bize yakın dedi ama biz kesinlikle çadırları yakmadık dedi.

ÇADIRLARLA UĞRAŞMANIZA GEREK YOK, YAKIN GİTSİN


Duruşmada dinlenen bir diğer sanık Murat Y., ifadesinde sanık olup olmadığını tam olarak bilmediğini öne sürdüğü bir emniyet müdürünün amiri Murat S.ye Çadırlarla uğraşmanıza gerek yok, yakın gitsin dediğini bizzat duyduğunu savundu. Bu ikaz üzerine çadırları yine de yakmadıklarını söyleyen Murat Y., Zaten orada kendiliğinden yanan birkaç çadır vardı. Zannediyorum bunlar daha önce topladığımız çadırların içinde gördüğümüz şekilde aydınlatmada kullanılan lüks olarak tabir edilen piknik tüpleri ve mumlar sebebiyle yanmıştı. Biz kalan birkaç çadırı toplayarak kendiliğinden yanan diğer çadırların üstüne attık. Bunun dışında çadırları bizzat yakmadık ifadelerini kullandı.

Tanık ifadelerinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, diğer tanıkları dinlemek üzere duruşmayı erteledi.

EMEKLİNİN 5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ağaçların sökülmesini protesto eden bir grubun Gezi Parkını işgal ederek çadır kurdukları belirtiliyor. Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emeklinin çadırları toplayan zabıtaya, Çadırları toplamakla uğraşmayın, yakın gitsin talimatı verdiği ve bunun üzerine zabıtaların yönetmeliğe aykırı şekilde görevlerini kötüye kullanarak çadırları yaktıkları iddia ediliyor. İddianamede sanık Ramazan Emeklinin yasal olmayan talimatı ile görevini kötüye kullanıp parktaki çadırların yakılmasını azmettirdiğinin anlaşıldığı kaydedilerek, Emekli hakkında görevi kötüye kullanma ve yangın çıkarmaya azmettirmek suçlarından 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024