Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2736 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Aralık 2015 - 14:45

Genelkurmay Başkanı Şırnakta

Büyüt
Küçült
Genelkurmay Başkanı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bölücü terör örgütü PKKya yönelik operasyonların yapıldığı Şırnaka geldi.

Operasyonlara ilişkin brifing alan Orgeneral Akar, birlikleri denetliyor.

 

İlgili Haber Diyarbakırda 1 asker şehit 1 asker yaralı

OPERASYONLARLA İLGİLİ GENELKURMAY BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığından, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda önceliğin güvenlik güçleri ve bölgedeki sivil halkın can güvenliğinin sağlanması olduğu belirtilerek, bölgede yürütülen operasyonların, Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet mensuplarının büyük kahramanlık ve fedakarlık içeren gayretleriyle kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından Anadolu Ajansına yapılan açıklamada, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin bilgi verildi. Meskun mahallerde yuvalanan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirerek kamu düzeni ve güvenliğini tesis etmek, sivil halkın normal yaşam şartlarına geçişini sağlamak amacıyla 15 Aralıkta tüm güvenlik güçlerinin katılımıyla müşterek bir harekatın başlatıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Harekatı yerinde incelemek üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar beraberinde kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı, Cizre ve Silopi ilçelerinde operasyon icra eden güvenlik güçlerine denetlemede bulunmaktadır. Operasyon icrası esnasında öncelik, güvenlik güçlerimizin ve bölgede yaşayan sivil halkın can güvenliğinin sağlanmasıdır. Bölgede yürütülen operasyonlar, Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet mensuplarımızın büyük kahramanlık ve fedakarlık içeren gayretleriyle kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir.

 

 

Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile helikopterle 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına geldi.

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, tören alınına gelişi sırasında birlikte görev yapan askerlerin çocuklarını sevdi.

ŞIRNAK VALİSİ KARŞILADI

Akar ve beraberindekileri Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve diğer yetkililer karşıladı. Komuta kademesi, Şırnaktaki operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Serkan Has için tümende düzenlenen törene katıldıktan sonra karargaha geçti.

 

İlgili Haber Cizre ve Silopide 68 PKKlı terörist öldürüldü

 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar, Şırnakın Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonlara ilişkin brifing aldı. Brifingin ardından tümen komutanlığından ayrılan Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanlar, birliklerde denetlemelerde bulunuyor.

ŞEHİT ASKER İÇİN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI

 

Şırnakın Cizre ilçesinde terör örgütü üyelerine yönelik sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Serkan Has için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında tören düzenlendi. Törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal da katıldı.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024