Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 702 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Kasım 2022 - 13:05

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ CAMİİ ARSALARINI SATIYOR

Büyüt
Küçült
GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ CAMİİ ARSALARINI
CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe; “GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ CAMİİ ARSALARINI SATIYOR”

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hakan Bahçetepe yaptığı açıklamada; “Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin borçları artık içinden çıkılmaz bir hal alıyor ve borçlarını döndüremiyor ki, borçlarını kapatabilmek adına, mülkiyetinin tamamı ve/veya bir kısmı Gaziosmanpaşa Belediyesi adına kayıtlı olan Camii arsalarını Maliye Hazinesi’ne devrederek, karşılığında Eyüpsultan İlçesi Kemerburgaz Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 1800 m2 arsa ile trampa işlemi yapmaktadır. Söz konusu trampa işlemi yapıldığında alınacak olan Eyüpsultan ilçesi sınırlarında ki arsa satılarak Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin borçlarının bir kısmı kapatılmaya çalışılacaktır.
Yapılan yolsuzluklar ve yandaşa dağıtılan ihaleler sonrasında, aynı işi daha ucuza yapacak firmalar bulunmasına rağmen, sırf yandaşlarına para dağıtabilmek adına ihaleleri daha yüksek bir bedelle vererek Gaziosmanpaşa Belediyesi zarara uğratılmaktadır. Buradan doğan zarar da Belediye bütçesine borç olarak eklenmektedir. Sürekli yapılan hatalar ile bu borç miktarı sürekli artmaktadır.
Oysa ki Belediyeler hizmet üreten yerlerdir. Böyle bir trampa işlemi ile Maliye Hazinesi’nden alınacak olan arazi Gaziosmanpaşa’da neredeyse hiç bulunmayan yeşil alan olarak düşünülebilir, böylelikle Gaziosmanpaşa Halkı’nın biraz daha rahat nefes alabilmesi sağlanabilmelidir.
Ancak Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Başkanı Hasan Tahsin Usta, her şeyi para olarak gördükleri ve artık borçları döndüremedikleri için, Camii arsalarını satarak, buraların karşılığında alacakları yeni arsayı bile satışa çıkararak nakite dönüştürebilme çabası içindedir.
Ancak bu satıştan elde edilecek olan gelir Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin borçlarının %10’unu bile kapatmayacaktır. Yapılan hatalı işler ve yandaşa dağıtılan ihaleler ile söz konusu borç kısa bir süre sonra yeniden katlanacaktır.
Yoksa bu arsa satılarak elde edilecek olan para ile, yandaşlara verilecek olan ihaleler için, seçime kısa bir zaman kala kaynak mı yaratılmaya çalışılmaktadır?
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin bu sorulara cevap vermesini bekliyoruz”dedi.

kaynak: sultangazi.com.tr

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024