Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1876 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Aralık 2015 - 16:31

Fırat ın Batısına Geçenler PYD Değiller

Büyüt
Küçült
Fırat ın Batısına Geçenler PYD
Suriyede hiçbir unsurun Fıratın Batısına geçmesine seyirci kalmayacağız. Suriyede pozisyonumuz açıktır. diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şu anda bize gelen bilgilerde Fıratın batısına geçenlerin PYD olmadığı açıktır. dedi.

Davutoğlu un açıklamalarından satırbaşları:

Sırbistanda Türk yatırımları süratle artıyor. Sayın Vucice teşekkür ediyorum. İş adamlarımıza birçok kolaylık göstereceklerini ifade ettiler. Bu çok önemli bir vaat.
İki ülkenin dostluğu Balkanlar bölgesine de büyük katkı sağlayacaktır. Türkiye ve Sırbistan ilişkilerinin iyi olması hayati derecede elzemdir. 

Türkiye Rusya arasında yaşanan gerilim konusunda tutumumuz açık. Türkiye Suriye sınırında hava ihlalleri konusundaki tutumunu bütün taraflara ve Rusyaya bildirmiştir. Bu açık bilinen bir husustu. Hava ihlali söz konusu olduğunda da o gün de 10 kez gerçekleşmesine rağmen milliyeti belli olmadığı sırada müdahalede bulunduk. Bu saldırgan bir tutum değil aksine hava sahamızı savunduk. Ümit ederiz Rusya ile iyi ilişkiler tekrar kurulur.

PYD Fıratın Batısına geçmedi

Teşrin civarında yaşanan gelişmeler, önceden de şimdi de yakından takip ettiğimiz gelişmelerdir. Türkiyeye hasmane tutum içinde olan hiçbir unsurun, Fıratın batısına geçmesine olumlu bakmayacağımızı da PYD bağlamında da bunu dile getirdik, koalisyon ortaklarında da bunu vurguladık. Şu anda bütün o kuşak üzerinde, Halepin kuzeyinde, Teşrinden de Cerablusa kadar olan alanda dinamik bir durum mevcuttur. Şu ana kadar bize intikal eden bilgiler de geçen unsurların kesinlikle PYD unsurları olmadığı yönünde. Daha çok Arap ve o bölgede koalisyonla birlikte hareket eden gruplar. Bir kez daha ifade ediyorum, bu konudaki kararlılığımız da bütün taraflara açık bir şekilde dile getirilmiştir

başbakan,Davutoğlu,Açıklam,Suriye,Pyd,Fırat





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024