Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3018 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Kasım 2015 - 12:58

Figen Yüksekdağa saldırı için suç duyurusu

Büyüt
Küçült
Figen Yüksekdağa saldırı için suç

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağın, 12-13 Kasım tarihlerinde Silvanda yaşanan polis müdahaleleri sırasında yaşadıklarına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan başvuruda, şikayetçi olarak Yüksekdağ, şüpheli olarak İçişleri Bakanı Selami Altınok, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Silvan Kaymakamı Murat Kütük, Silvan Emniyet Müdürü, Silvan Jandarma Komutanı ile kimliği tespit edilemeyen birden fazla kimse yer aldı.   Suçlamalar ise, kamu barışına karşı olmak, tehdit, hakaret, kasten öldürmeye teşebbüs ve kasten yaralama olarak sıralandı. 

YAKIN MESAFEDEN TARANDILAR   Yüksekdağ için, Anayasanın 83. maddesi ile Yasama Dokunulmazlığı ve Sorumsuzluğu bulunan müvekkil,  güvenlik güçlerince darp edilmiş, hakarete uğramış ve canına kast edilmiştir denilen suç duyurusunda, Müvekkil sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakırın Silvan İlçesinde 12.11.2015 tarihinde aralarında vekillerin de bulunduğu beraberindeki heyetle İlçeye girmek istemiştir. İlçeye giriş güvenlik güçlerinin heyetin yaşamına kasta varan eylemlerinden su ve kimyasal içerikli biber gazı kullanımı ile engellenmiştir. Biber gazından etkisiyle göremeyen ve tepeden tırnağa ıslananmüvekkile, çevredekilerin olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştığı anda da özellikle başı hedef alınarak gaz fişeği ile ateş edilmiştir ve Güvenlik güçlerinin saldırısı sonrasında, 13.11.2015 tarihinde de Diyarbakır İl Valisinin bilgisi dhilinde Silvan İlçesindeki mahallelere gidilmiştir. Müvekkil ve beraberindeki heyet mahallede ve sokaklarda hiçbir şekilde görünmeyen, gizlenmiş güvenlik güçleri tarafından kurşunlarla oldukça yakın mesafeden taranmışlardır denildi.   Olayda Yüksekdağın yara almadığı ancak yakınında bulunan bir kişinin kurşunların isabet etmesi sonucu ağır, dört kişinin de hafif yaralandığı belirtilerek, şöyle denildi: Güvenlik güçleri aralarında müvekkil ve başkaca vekillerin bulunduğu heyetin can güvenliğini korumak yerine, herhangi bir ikazda dahi bulunmayarak ve bizzat hedef alarak kurşunlarla taramıştır.   Kamera ve fotoğraf görüntüleri ile olay yeri inceleme ve tanık beyanlarının delil olarak sunulduğu suç duyurusunda, güvenlik güçleri hakkında kamu davası açılması ve şüphelilerin cezalandırılmasına karar verilmesi istendi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024