Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 541 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Eylül 2023 - 08:54

Fidan, Yorgos Yerapetritis ile görüştü

Büyüt
Küçült
Fidan, Yorgos Yerapetritis ile
nkara'da Yunan mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "Yunanistan-Türkiye arasındaki sorunların çözümlerine yeni yaklaşımlar getirmek konusunda hemfikir olduk" dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis ile Ankara'da bir araya geldi. 

Görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Fidan, "Komşumuz Yunanistan ile ön koşulsuz olarak diyalogu sürdürmeye ve ilişkilerimizi her alanda ortak menfaatler temelinde geliştirmeye hazırız. Sorunların çözümlerine yeni yaklaşımlar getirmek konusunda hemfikir olduk" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yerapetritis de görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek  "Güven artırıcı önlemler görüşmeleri yakın dönemde başlayacak. Pozitif gündemin devam ettirilmesi yönünde mutabık kaldık" açıklamasında bulundu. 

Görüşmede Kıbrıs, Türkiye’nin AB yönelimi ve göçmen konusunun ele alındığını ifade eden  Yerapetritis "Kritik olan adım görüşmelerin bir an önce başlaması; Yunanistan uzun yıllardır Türkiye’nin AB yönelimi desteklemektedir." şeklinde konuştu.

Dışişleri ,Yunanistan ,Fidan ,Görüşme ,Ankara





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024