Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2596 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Aralık 2015 - 15:28

FETÖnün İK sına girildi

Büyüt
Küçült
FETÖnün İK sına

Bursada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt üyelerince devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir derneğin 11 yöneticisi ile çalışanı gözaltına alındı.

4 AYLIK ÇALIŞMA


Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 4 aylık bir çalışmanın ardından FETÖ/PDYye insan kaynağı sağladığı iddiasıyla bir derneğe operasyon düzenledi.

Operasyonda dernek yöneticileri ve çalışanları S.K, R.B, O.T, B.G, H.Ç, T.B, Z.D, T.A, H.T, A.E, B.E, gözaltına alındı. Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesindeki dernek ofisinde ve gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde arama yapan ekipler, çok sayıda örgütsel dokümana el koydu.

Ekipler, dernek yöneticilerin Paralel Devlet Yapılanmasına bağlı özel okul, dershane ve özel üniversitelerde okuyan ya da örgüte yakın kişiler vasıtasıyla referans olunan, FETÖye hizmet edebilecek öğrencileri tespit ettiğini, bu öğrencilerin özgeçmişlerini bir havuzda topladıklarını belirledi.

10 BİN KİŞİLİK HAVUZ


Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda yaklaşık 10 bin kişinin özgeçmişinin bulunduğu bir havuza ulaşıldı. Şüphelilerin, özgeçmişi havuza alınan kişilerle mülakat yaptıkları, zanlıların FETÖ/PDYye hizmet edecek kişileri bu yolla belirledikleri öne sürüldü. Belirlenen bu kişilerin, dernek yöneticileri tarafından fiziksel ve kişisel özelliklerinin uygunluğuna göre gelecekte örgütün amaçlarına hizmet etmeleri için polis ve askeri okul sınavlarına sokuldukları, kamu kurumlarında çalışan FETÖ/PDYye hizmet eden kişiler vasıtasıyla buralarda işe yerleştirildiği iddia edildi.

Bursa dışında birçok ilde daha aynı yöntemle yapılanma olduğu ileri sürüldü.

Terör örgütüne üye olmak, eleman temin etmek, kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi suçlamalarıyla gözaltına alınan zanlılar, Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

AA

fetö,insan kaynakları,operasyon





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024