Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2198 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Nisan 2015 - 12:50

Feribotun yolcuları isyan etti: Hiçbir izahat yapılmadı

Büyüt
Küçült
Feribotun yolcuları isyan etti: Hiçbir izahat

POSTA.COM.TR

Çanakkalenin Kabatepe ile Gökçeada arasında dün saat 15.00 seferini gerçekleştirirken saat 16.15te Gökçeada Kuzu Limanı Taşocakları mevkiinde karaya oturan Gökçeada 1 feribotundaki 188 yolcu, 13 saati aşkın bir süre geminin içinde mahsur kaldıktan sonra kurtarılmaya başlandı ve toplam 16 saat 30 dakika sonra hepsi yeniden karaya ayak basabildi.

Haberin Videosu   Yolcular: Sabaha kadar kimse bir açıklama yapmadı startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer29854,29854,201504,29854-.jpg,1, 0,Feribotun yolcuları isyan etti: Sabaha kadar kimse açıklama yapmadı);



BİLGİ VERİLMEDİĞİ İÇİN STRES YAŞADIKLARINI ANLATTILAR

Poyraz nedeniyle kurtarma görevlileri geminin yanına yanaşamadığı için feribottan tahliye edilemeyen yolcular, maruz kaldıkları durum hakkında sağlıklı bilgi verilmediği için mağdur olduklarını ve stres yaşadıklarını söylediler.



HİÇBİR İZAHAT YAPILMADI. HERHES PANİK İÇİNDEYDİ


Tahliye işlemi sırasında karaya çıkarılan bir kazazede, kıyıda bekleyen gazetecilerin, Kaza ile ilgili herhangi bir şey söylemediler mi gemi içindekilere? sorusuna şu yanıtı verdi: Doğrudur. Hiçbir izahat yok. Hiçbir şey yok. Herkes panik içinde... İnsan gelir, birisi bir şey söyler. Herkes birbirine soruyor. Saatlerce, sabaha kadar hiçbir açıklama yapmadılar



BALIKÇI TEKNELERİYLE KUMANYA GÖNDERİLDİ

Karaya yaklaşık 150 metre kala kayalıkların üzerine oturan feribota, kuvvetli esen poyraz nedeniyle müdahale edilemedi. Bölgeye gönderilen römorkör feribota yakın mesafede beklerken, gemide bulunan ve aralarında kadın ile çocukların da olduğu 188 yolcuya balıkçı tekneleriyle kumanya gönderildi. Can yelekleri giyen ve yaklaşık 13 saat feribotta mahsur kalan yolcular, sabah saat 05.40 itibariyle Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığına bağlı SAGET 14 botu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma 7 römorkörüyle tahliye edildi.



08.30DA SONA ERDİ


Sabah erken saatlerde başlatılan tahliye işlemi saat 08.30da sona erdi. 15- 20 kişilik gruplar halinde, önceliğin kadınlar ile çocuklara verildiği çalışmaların başarıyla sona erdiği kaydedildi.

Yolcuların tahliye işlemi tamamlandıktan sonra ise bir planlama yapılarak, feribotun karaya oturduğu bölgeden römorkörle çekilerek kurtarılması bekleniyor.

AJANSLAR





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024