Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3478 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mart 2016 - 12:13

Fehriye Erdal İade Ediliyor.

Büyüt
Küçült
Fehriye Erdal İade
Türkiye-Belçika üçlü bakanlar toplantısında, Fehriye Erdal başta birçok terör suçlusunun iadesi için görüş birliğine varıldı.

İki ülkenin bakan düzeyinde ön mutabakata vardıkları gelişme, Ankarada önceki gün gerçekleştirilen Türkiye - Belçika Üçlü Bakanlar Toplantısı da yaşandı.

Türk tarafı, Sabancı suikastının tetikçisi Fehriye Erdal başta olmak üzere, Türkiye in yaptığı iade taleplerinin Belçika tarafından karşılanmadığını, DHKP-C ve PKK gibi terör örgütlerinin tetikçi ve yöneticilerinin yıllarca Brükselde kaldığını vurguladı.  

HAKLI BASKI SONUÇ VERDİ 

Türkiye in haklı baskısı sonuç verdi ve toplantıya katılan Belçika Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanları, terör suçlularının iadesi için iki ülke arasında yeni bir anlaşma imzalanmasını kabul ettiler. Bu kapsamda iki ülkenin yetkilileri Nisan ayında Brükselde yeniden bir araya gelerek, Ankarada ön mütabakatı sağlanan suçluların iadesi anlaşmasını olgunlaştıracaklar. Anlaşmayla birlikte Fehriye Erdal ve PKK ın lider kadrosunda yer alan Zübeyir Aydar başta olmak üzere DHKP-C ve PKK ın onlarca isminin Türkiyeye iadelerinin yolu açılacak.  

Kaynak : Akşam





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024