Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Karar yazarı Akif Beki, "AkÅŸener'in gizli ziyaretçisi olsa ne yazar" baÅŸlığıyla kaleme aldığı yazıda 2018 CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri döneminde İbrahim Kalın ve Hulusi Akar'ın 11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'ü 'helikopter' ile ziyaret ettiÄŸini hatırlatarak, "Aynı helikopter yolcusunun, seçim üzeri muhalefet semalarında yine belirdiÄŸi ve bu kez AkÅŸener'i ziyaret ettiÄŸi söylentileri dolaşıyor" ifadelerini yazdı.
Getirdiği mesaj neydi, ikna etti mi?"Akar; şimdi de Savunma Bakanı olarak Akşener'i ziyaret etti mi, ortak adayı mı konuştular, getirdiği mesaj neydi, ikna etmeyi başardı mı?" sorularını soran Beki, şunları yazdı:
- Muhalefetin ortak cumhurbaÅŸkanı adayı olmaması için, 2018'de Abdullah Gül'ün yan bahçesine bir helikopter inmiÅŸti. Askeri helikopterdi, Genelkurmay BaÅŸkanı Hulusi Akar'ı taşıyordu. Beraberinde de CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın ekibinden bir isim, İbrahim Kalın vardı. Ricacı olmaya gelmiÅŸlerdi.
Aynı helikopterin yolcusu AkÅŸener'e gitti- Bu olay, askerin siyasete antidemokratik müdahale skandallarını andırıyordu, çokça eleÅŸtirildi.
- Aynı helikopter yolcusunun, seçim üzeri muhalefet semalarında yine belirdiÄŸi ve bu kez AkÅŸener'i ziyaret ettiÄŸi söylentileri dolaşıyor. Hani ÅŸu ortak adayın açıklanacağı ama krizle sonuçlanan Altılı Masa toplantısından hemen önce...
Güvenilir bir rivayet zincirinden...- Güvenilir bir rivayet zincirinden benim kulağıma kadar geldi, inananlar olmuÅŸ, düÅŸünün.
- Akar; şimdi de Savunma Bakanı olarak Akşener'i ziyaret etti mi, ortak adayı mı konuştular, getirdiği mesaj neydi, ikna etmeyi başardı mı?
AkÅŸener krizi o ziyaret sonrası mı çıkardı- Yani AkÅŸener'in kriz çıkaran hamlesinde gizli ziyaretçisinin bir rolü, etkisi var mı? Åžimdilik esrarını koruyor ama sis perdesi dağılınca aslı astarı çıkacaktır. Gizli kapaklı müdahaleler, bilhassa alışkanlık haline getirildiÄŸinde ilanihaye sır olarak kalmıyor, bu bir.
Bu rivayetler durduk yere çıkmıyor- Durup dururken, yok yere ortaya çıkmıyor, bu da iki. Bir olay tuhaf kaçıyor, mantıklı gelmiyor, görünen haliyle izah edilemiyorsa altında komplo aranıyor. Dolayısıyla AkÅŸener'in; önce kendisine, sonra masaya zarar verecek bir iÅŸe niye kalkıştığını açıklayamayanlar, çok teoriler geliÅŸtirecek daha.
Hulusi Akar, mEral Akşener , İyi Parti , Ziyaret ,İdda