Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2561 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Ekim 2015 - 16:54

Eski komutanın avukatından çarpıcı sözler

Büyüt
Küçült
Eski komutanın avukatından çarpıcı

Ergenekon davasının temyiz duruşmasında sekizinci gün, sanık savunmalarıyla devam ediyor. Yargıtay 16. Ceza Dairesindeki duruşmaya emekli Orgeneral Hurşit Tolonun da aralarında bulunduğu bazı sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı. Sanık eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygurun avukatı Filiz Esen, savunmasında müvekkilinin emekli olduktan sonra Atatürkçü Düşünce Derneğinin genel başkanlığına seçildiğini, yargılama sırasında geçirdiği rahatsızlığı sebebiyle görevine dönemeyeceğinin anlaşılması üzerine genel başkanlık görevini devretmek zorunda kaldığını söyledi.

Eruygurun, ömrünü Türk vatanına, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve idealine adamış, faaliyetlerini bu uğurda her zaman yasal sınırlar içinde ifa etmiş, yüksek sorumluluk duygusuna sahip gerçek bir vatansever olduğunu ifade eden Esen, bu yargılamaya rağmen Jandarma teşkilatı içinde en çok sevilen komutanların başında geldiğini belirtti.

Esen, müvekkilinin hayali bir senaryo ile Ergenekon Terör Örgütünün yöneticisi olmak ve cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye çalışmak suçlarından mahkum edildiğini anlattı. Şener Eruygurun savcılık sorgusu tamamlanmadan sürenin dolması nedeniyle mahkemeye çıkarıldığını ve tutuklanarak önce Metris, sonra Kandıra Cezaevine gönderildiğini ifade eden Esen, Eruygur, tutuklanmasından iki buçuk ay sonra ani tansiyon yükselmesi nedeniyle iki katlı koğuşun merdivenlerinden düşerek beyin kanaması geçirmiş, boynu 4 yerden kırılmıştır.

HİÇBİR BEYANI VE İFADESİ YOKTUR

Yaşaması tam anlamıyla mucize olan müvekkilin yarım kalan savcılık sorgusu dışında yargılamanın hiçbir aşamasında herhangi bir beyanı ya da ifadesi yoktur. Kendisi hakkında kimlik tespiti dahi yapılamamış ama nasıl oluyorsa hüküm tesis edilerek tutuklanmıştır dedi. Avukat Filiz Esen, müvekkilinin ileri düzeyde hipertansiyon hastası olduğuna yönelik sağlık raporları ve dilekçelerinin dikkate alınmadığını, beyin kanaması nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrasında talepte bulunmadıkları halde her an ölebileceği düşüncesiyle apar topar tahliye edildiğini söyledi.

Eruygurun, beyin ameliyatından sonra aylarca yoğun bakımda yatmak zorunda kaldığını, ağır hafıza kaybı yaşadığını, okuma yazma kabiliyetini geri dönüşsüz şekilde yitirdiğini, kendini ifade edemez duruma geldiğini aktaran Filiz Esen, bu nedenle hiçbir zaman savunma yapabilecek durumda bulunmadığını, yargılamadan haberi dahi olmadığını bildirdi. Esen, bu nedenlerle davanın düşmesi ya da en azından durma kararı verilmesi gerektiği yönündeki taleplerinin hiç bir zaman dikkate alınmadığını söyledi. 

Son derece zeki ve akıllı bir komutandı

Avukat Filiz Esen, Eruygurun, 2002-2004 tarihleri arasında son derece zeki ve akıllı bir komutan olduğunu belirterek, beyin hasarı ve arızasının, tamamen bu mahkemenin asılsız suçlama ve tutuklaması nedeniyle düşmeye bağlı olarak 17 Eylül 2008den sonra meydana geldiğini ifade etti. Yargılama aşamasında duruşma ehliyetinin olmaması nedeniyle durumunun tespiti için istedikleri Adli Tıp Kurumunun gerçekleri yansıtmayan raporu ile Eruygurun hayatının hiçe sayıldığını ifade eden Esen, raporda suç tarihinde cezai ehliyetinin tam olduğunun yazılması nedeniyle Eruygur hakkında hüküm tesis edildiğini söyledi.

Yargılamaya durma veya düşme verilmeliydi  Paging.create(2, 1);





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024