Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2413 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2015 - 06:26

Ermenistandan flaş Türkiye açıklaması

Büyüt
Küçült
Ermenistandan flaş Türkiye
Güncel Haberleri › Ermenistandan flaş Türkiye açıklaması haberi

Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi konusunda herhangi bir ön koşullarının olmadığını söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan, Ermenistanın Türkiyeden toprak talebinin olmadığını söyleyerek, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi konusunda herhangi bir ön koşullarının olmadığını söyledi.

Nalbandyan, Washington ziyareti kapsamında Ulusal Basın Kulübü de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABDNİN DURUŞUNU PAYLAŞIYORUZ

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve beraberindeki heyetin, 7-9 Mayıs a 1915 olayları ile ilgili Ermeni diyasporası tarafından düzenlenen bir dizi anma etkinliğine katılmak üzere Washingtonda bulunduğunu kaydeden Nalbandyan, Washingtonun Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesinden yana olduğunun hatırlatılması üzerine, ABD in, Türkiye Ermenistan ilişkilerinin ön koşulsuz olarak normalleşmesi konusundaki duruşunu paylaşıyoruz dedi.

ERİVANDA BAŞARILI GÖRÜŞMELER OLDU

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyanın birkaç yıl önce Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi ile ilgili attığı adımların çok zor ama yerinde olduğunu ifade eden Nalbandyan, Türkiye ile 2009 yılında dönemin Dışişleri Bakanı Ali Babacanın başkanlık ettiği heyetle Erivanda çok başarılı görüşmeler yaptık ve sınırların açılması ile iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin normalleşmesini sağlayacak iki protokol imzaladık. Türkiye protokolleri askıya aldı, şimdi yine başladığımız noktadayız diye konuştu.

ERMENİSTANIN TOPRAK TALEBİ YOK

Bir gazetecinin Ermenilerin Türkiyeden toprak talep etmesi ile ilgili sorduğu soruya Nalbandyan, bu iddianın Türkiyede ortaya atıldığını öne sürerek, Ermenistan Cumhuriyeti hiçbir zaman Türkiyeden toprak talebinde bulunmadı yanıtını verdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024