Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 616 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mayıs 2022 - 07:10

ERDOĞAN:İSVEÇ'İN YAPTIRIMINI BİR KENARA KOYAMAYIZ

Büyüt
Küçült
ERDOĞAN:İSVEÇİN YAPTIRIMINI BİR KENARA
Gölcük Tersane Komutanlığı’nda Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'nde konuşan Erdoğan 'İsveç'in bize uyguladığı yaptırımları hiçbir şekilde bir kenara koyamayız' dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸamn, Gölcük Tersane Komutanlığında Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı Ä°lk Kaynak Töreni'ne katıldı.

Türkiye'nin müttefik ülkelerden gerekli desteÄŸi göremediÄŸini kaydeden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Türkiye, ne savunma ihtiyaçlarının giderilmesinde, ne de 40 yıllık terörle mücadelesinde müttefiklerinden beklediÄŸi desteÄŸi görmemiÅŸtir. Ülkemiz çoÄŸu zaman gizli açık yaptırımlara, tehdit, baskı ve ÅŸantajlara maruz bırakılmıştır" diye konuÅŸtu.

ErdoÄŸan ayrıca, NATO üyeliÄŸi için baÅŸvuruda bulunan Ä°sveç'i veto etmeye devam edeceklerini açıkladı.

ErdoÄŸan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸu ÅŸekilde:

"Bizler, eskilerin tabiriyle feleÄŸin çemberinden geçen bir ülkeyiz. Bedel ödemeden hiçbir ÅŸeye sahip olmadık. Tarihin her döneminde uÄŸradığımız saldırıları zafere ulaÅŸtırdık.

HAKSIZ YAPTIRIMLARI UNUTMADIK

Kıbrıs Barış Harekatı nedeniyle ülkemize uygulanan haksız yaptırımları asla unutmadık. Teröristlere yönelik meÅŸru harekatlarımız nedeniyle hedef konulduk. DEAÅž'la sahada göÄŸüs göÄŸüse mücadele ettiÄŸimiz dönemde bile aklı hayale gelmeyecek iftiralara uÄŸradık. Bize parasıyla verilmeyen silahlar eli kanlı terör örgütlerine bedelsiz olarak onbinlerce TIR'la aktarıldı. 15 Temmuz gecesi demokrasimize kasteden, 251 evladımızı ÅŸehit eden FETÖ'cü alçaklar birçok Avrupa ülkesi tarafından korundu. Bu devletler demokrasi düÅŸmanlarını sorgusuz, sualsiz bağırlarına bastı. Suriye'de terör elebaşıları kırmızı halılar serilerek karşılandı.

BEKLEDİĞİMÄ°Z DESTEĞİ GÖREMEDÄ°K

Türkiye, ne savunma ihtiyaçlarının giderilmesinde, ne de 40 yıllık terörle mücadelesinde müttefiklerinden beklediÄŸi desteÄŸi görmemiÅŸtir. Ülkemiz çoÄŸu zaman gizli açık yaptırımlara, tehdit, baskı ve ÅŸantajlara maruz bırakılmıştır. Bölgemizde meydana gelen kritik hadiselere raÄŸmen güvenlik ve savunma konularında aynı tutumun devam ettiÄŸini görüyoruz.

Ä°SVEÇ'Ä°N YAPTIRIMINI BÄ°R KENARA KOYAMAYIZ

NATO'da ve üyesi olduÄŸumuz uluslararası kuruluÅŸlarda oynadığımız hayati rol apaçık ortadayken kimi müttefiklerimiz hala yaptırımların kaldırılmasını konuÅŸuyor, Ä°sveç'in bize karşı yaptırım uygulamasını bir kenara koyamayız. Ä°pe un serme politikasından vazgeçilmeli, terörle mücadelede destek ve yaptırımlar baÅŸta olmak üzere Türkiye'nin haklı beklentileri karşılanmalıdır. NATO için bedel ödeyen bir ülke olarak ucu açık diplomatik ifadelerden ziyade somut adımlar görmek istiyoruz.

TÜRKÄ°YE'YÄ° DÜNYA LÄ°DERÄ° YAPACAÄžIZ

Savunma sanayi konusunda tarih yazmaya devam edeceÄŸiz. Bu konuda Türkiye'yi dünya lideri yapana kadar çalışmaya devam edeceÄŸiz."

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024