Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2135 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Haziran 2015 - 05:29

Erdoğana karşı haçlı ittifakı

Büyüt
Küçült
Erdoğana karşı haçlı
Güncel Haberleri › Erdoğana karşı haçlı ittifakı haberi

Türkiye yarın sandık başına gidiyor. 13 yılda Sessiz Devrime imza atan AK Partiye karşı birleşen cephe, hedefine de Cumhurbaşkanı Erdoğanı oturtmuş durumda. Çoğu İsrail lobilerine yakın Batı basını, Erdoğanın durdurulması yönünde kampanya yürütürken, Türkiyede ise Paralel örgüt medyası ile uzantıları aynı ittifakta yer alıyor.

Yarın yapılacak milletvekili genel seçimlerinde yarışın AK Parti, CHP, MHP ve HDP arasında geçmesi beklenirken, içeride paralel örgüt medyası ve uzantıları, dışarıda ise New York Times, The Guardian, Financial Times ve Economist gibi yayın organlarında, alışılmışın dışında bir ErdoÄŸan düşmanlığı dikkat çekiyor. Yayınlarda CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸanın ÅŸahsında Müslümen halk da tahkir edilirken, sandığa gideceke seçmen korkutulmaya çılışılıyor. Hedeflerine CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸanı koyarak, “ErdoÄŸan seçimden galip çıkıp, güç kazanmamalı” manÅŸetleri atan gazeteler, Türkiyeyi Paralel Yapı ağıyla sarıp, sır bilgileri yabancı ülkelere veren FETÖnün başı Fethullah Gülen için ise “Karizmatik vaiz” analizleri yayınladı. Türkiyede de Zaman, Cumhuriyet, Taraf, Hürriyet, Sözcü ve Posta gibi gazeteler de manÅŸetten ErdoÄŸanı hedefine koyarak kutsal ittifaka katıldı.

 

Medya ile savaşıyor iddiası

Türkiyede genel seçimlere katılmayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, yabancı ve yerli basının manÅŸetlerindeki hedefi oldu. Haçlı Ä°ttifakına benzeyen dış ve iç ortaklı medya saldırısında Batılı yayın organları, ErdoÄŸanı 7 Haziran seçimlerinin tarafı haline getirmekte başı çekti. Ä°ngiliz yayın organı The Guardian gazetesinin yazarı Simon Tisdal, seçimlerde hile yapılacağı iddialarını gündeme taşıdı. Aynı makalesinde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan için “gergin” diyen Tisdal,ErdoÄŸanın iyi geçinemediÄŸi medya ile savaÅŸtığını yazdı. Ä°ngiliz The Guardian gazetesinin baÅŸ yazısında da aynen ÅŸu yazıldı: “Tam BatılılaÅŸmamış, yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez.” Ä°ngiliz yayın organı Financial Times, baÅŸyazısında da ise CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan hedef alınarak, Meclis çoÄŸunluÄŸundan baÅŸkanlık sistemi çıkmasının “Türkiye için kötü olacağı” tehdidinde bulunuluyor. Bununla da yetinmeyen Financial Times, “Kürt yanlısı bir koalisyon olsa da, laik Türklerden, liberallerden ve solculardan destek alan Halkların Demokratik Partisi (HDP)nin tarihin gidiÅŸatını” deÄŸiÅŸtirebileceÄŸini” savunarak, ErdoÄŸana fazla güç verilmesi feci olur” diye tehdidi sürdürüyor.  W.S Journal da seçim sürecini “kazanmak ya da batmak” meselesi olarak yorumladı.

Haber deÄŸil hakaret

Ä°ngiliz yayın organlarından Economist dergisi son sayısındaki makalesinde AK Partinin 7 Haziranda iyi bir sonuç alamayacağını savunarak, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸanı diline doladı. Economist, “DoÄŸrudan seçilen ilk cumhurbaÅŸkanı olan, AKPnin eski karizmatik baÅŸbakanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, giderek daha despotik ve eriÅŸilmez oldu” dedi. Oyları etkilemek için de “Ayrıca bazı muhalefet partileri artık daha çekici oldu” ifadesini kullandı. Makalesinin sonunda yine ErdoÄŸana saldıran Economist, HDPye giden oylar için ‘ErdoÄŸanı durdurmanın tek yolu olduÄŸu için. Bu büyük bir deÄŸiÅŸim” ifadelerine yer verdi.

 

İçerde de şer cephesi

Batıda Erdoğan karşıtı kampanyanın kaynağını ise paralel örgüt ve Türkiyede yayın yapan bazı medya organları oluşturuyor. Hürriyet, Mısırın devrik cumhurbaşkanı Mursi için idam kararını Erdoğanın da yüzde 52 oy ile Cumhurbaşkanı seçilmesine vurguyla haberleştirdi. Yetmedi, başyazı ile Erdoğana meydan okudu. Zaman her gün Erdoğan hakkında iftiralar kaleme aldı. Taraf, Paralel Yapının sözcülüğünü üstlendi. Cumhuriyet, MİTe ait TIRlara ait olduğunu öne sürüdüğü görüntülerle saldırıda bulunurken Posta, Sözcü ve Bugün gazeteleri de asılsız iddialarla Batı basınını aratmadı.

Kaynakları Fuat Avni

Ä°ngiliz merkezli BBC Türkçe de, FETÖnün Twitter trolü Fuat Avninin iddialarına dayandırdığı yazısında sözü ErdoÄŸana getirerek, ErdoÄŸanın Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündarı “hapsetmeye yemin ettiÄŸi”, hafta boyunca BBC, CNN ve New York Timesa “çattığı” iddia edildi.

FETÖ lideri karizmatikmiş

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸanı hedefine koyan Batı medyası FETÖnün elebaşı Fethullah Güleni ise cilalıyor. ÖrneÄŸin New York Times, Gülen için “Karizmatik vaiz” dedi. Aynı gazete “ErdoÄŸan için “artık yoldan çıktı” ifadelerine yer verdi. Yahudi lobileriyle sıkı iliÅŸkisi bilinen gazete, Fethullah Gülenden bahsederken ise “karizmatik vaiz” ifadesine baÅŸvuruyor. Ayrıca Fethullah Gülenin gülümserken özenle çekilmiÅŸ, “sempatik” bir fotoÄŸrafının kullanıldığı da görülüyor.

 

Müdahale istedi

ABDli New York Times gazetesi de CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸanı hedefe koyan bir makale yayınladı. Makaleyi de CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi için Twitterden “Hangi liderin Beyaz Saraydan 30 kat daha büyük 1150 odalı bir sarayı var” sorusuyla duyurdu. Yarınki seçimleri referandum olaram yorumlayan gazete, saldırı dolu yazısında “ErdoÄŸan, demokrasi yolundan saptı, 10 yılı aÅŸkın bir süreyi siyasi muhaliflerini susturarak ve güç toplayarak harcadı. Åžimdi de cumhurbaÅŸkanlığındaki gücünü konsolide etmek için Anayasayı yeniden yazmanın eÅŸiÄŸinde olabilir.  Siyasette ordunun etkisini azalttıktan sonra ErdoÄŸan, temel olarak Putin gibi davrandı, 10 yılı aÅŸkın bir süre baÅŸbakan olarak tatbik ettiÄŸi güç ve ayrıcalıkları, geçen AÄŸustosta ülkenin doÄŸrudan seçilmiÅŸ ilk lideri olarak geçtiÄŸi CumhurbaÅŸkanlığına katıyor.” dedi. Birkaç gün önce de Amerikanın en güçlü gazetesi, Yahudilerin sesi The New York Timesta, NATOnun Türkiyeye müdahale etmesi çaÄŸrısı yapılmıştı!  CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın ise, New York Timesin iftiralarına Twitterden yazdığı, “Hangi gazete anti-ErdoÄŸan lobinin avukatı olarak hizmet vermektedir?” sözleriyle yanıt verdi.

Erdoğan: Bizansın kalıntıları

Seçim arefesi AK Parti ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan üzerinden Türkiyeye kaos senaryosu yazmaya kılkışılırken, bu durum ErdoÄŸanın önceki gün Sivasta yaptığı açıklamaları akıllara getirdi. 30 Mayısta Yenikapıda düzenlenen fetih ÅŸenliklerine deÄŸinen ErdoÄŸan, “30 Mayısta fetih ÅŸenlikleri yaptık. Bu coÅŸkuyu maalesef birileri hazmedemedi. Bu hazmedemeyenler güya ulusalcı, güya milliyetçi ve CumhurbaÅŸkanlığı makamının himayesinde yapılan ÅŸenlikleri hazmedemediler. Bizans dünde kaldı zannetmeyin bugün de Bizansın kalıntıları var. Ama biz onlara raÄŸmen yürüyoruz” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024