Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2577 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2015 - 15:03

Erdoğan: Türkiyenin dostluğu kara gün dostluğudur

Büyüt
Küçült
Erdoğan: Türkiyenin dostluğu kara gün
Kazakistanda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Her zaman ifade ediyoruz Türkiyenin dostluğu kara gün dostluğudur. Biz Kazak kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu stratejik alanlarda onların yanında olmaya devam edeceğiz dedi.

 

Kazakistanı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazak mevkidaşı Nursultan Nazarbayev ile ortak açıklama yaptı. Görüşmede; ticaret, ekonomik, yatırım, sanayi, transit taşıma, kültürel ve insani alanda ilişkilerin derinleştirilmesi ele alındı.

Erdoğan basın toplantısında, bölgesel ve uluslararası konuları değerlendirdiklerini söyleyerek uluslararası konularda hemfikir olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı şöyle konuştu: “Bölgenin refahı, istikrarı ve güvenliği bağlamında işbirliğimizin taşıdığı önemin farkındayız. Bugün bölgemizi saran ateş çemberi karşısında Türkiye ve Kazakistan gibi bölgesinde güvenlik, istikrar ve refahın sembolü olan ülkelerin dayanışma içinde hareket etmesi şarttır. Her zaman ifade ediyoruz Türkiye in dostluğu kara gün dostluğudur. Biz Kazak kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu stratejik alanlarda onların yanında olmaya devam edeceğiz.

Kazakistanın dünyanın rekabet gücü en yüksek 50 ülke arasına girmesini memnuniyetle karşıladığını ifade eden Erdoğan, “2017-2018 Kazakistanın BM güvenlik konseyine geçici üyeliğini destekleyecek ve elimizden geleni yapacağız dedi.

Enerjide işbirliği yapacaklarını belirten Erdoğan ayrıca, “Avrasya ın iki büyük ülkesi Türkiye ve Kazakistanın savunma sanayinde işbirliği konusunda yüksek bir potansiyeli var değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan Kazakistanda yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için de Nazarbayeve başarılar diledi.

NAZARBAYEV: KAZAK-TÜRK İLİŞKİLERİ EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de Kazakistan ile Türkiye in kardeşlik ve dostluk ilişkilerinin en yüksek seviyede olduğunu söyledi. Nazarbayev, Kazak-Türk stratejik işbirliğini güçlendirmek istediklerinin altını çizdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024