Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2891 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Kasım 2015 - 15:29

Erdoğan müşteki sıfatıyla ifade verecek

Büyüt
Küçült
Erdoğan müşteki sıfatıyla ifade
Mahkeme 17-25 Aralık darbe girişimi iddianamesi ile ilgili Erdoğanın müşteki sıfatıyla ifadesine başvuracak.

25 Aralık soruşturmasına ilişkin usulsüzlükler yaptığı iddiasıyla aralarında bir numaralı şüpheli olarak yer alan Fethullah Gülenin de bulunduğu 69 şüpheli hakkında açılan davada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya ilişkin taraflara tebligat göndermeye başladı. Tutuksuz sanıklar ile İstanbulda ikamet eden müştekilere duruşma gününe çağrı için tebligat yapan mahkeme heyeti, İstanbul dışında ikamet eden müştekilerin ise bulundukları ilde ifade vermeleri için Ağır Ceza Mahkemelerine talimat yazdı.

DAVAYA KATILIP KATILMAMALARININ SORULMASI Ä°STENDÄ°

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, davada müşteki olarak yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İsmail Rüştü Cirit ve Mehmet Nihat Ömeroğlu un ifadelerinin alınması için Nöbetçi Ankara Ağır Ceza Mahkemesi e talimat yazdı. Mahkeme heyeti, talimat yazısında, müştekilerin ifadeleri ile davaya katılıp katılmayacaklarının sorulmasını da istedi.

CUMHURBAŞKANI MÜŞTEKİ, BAŞBAKAN MAĞDUR SIFATIYLA YER ALMIŞTI

Takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruÅŸturması sırasında usulsüzlükler yaptığı iddiasıyla aralarında Fethullah Gülen ve eski Emniyet Müdürü Yakup Saygılı ın da bulunduÄŸu 69 şüpheli hakkında yürütülen soruÅŸturma iliÅŸkin hazırlanan iddianamede CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan, damatı Berat Albayrak, MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan, BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoÄŸan, Yargıtay BaÅŸkanı Ä°smail Rüştü Cirit ve Kamu BaÅŸdenetçisi Nihat ÖmeroÄŸlu müşteki olarak yer aldı. BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ise maÄŸdur sıfatıyla yer aldı.

GÜLEN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan yaklaşık 1500 sayfalık iddianamede, Fethullah Gülen hakkında Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek, silahlı örgüt kurmak veya yönetmek ve Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Kaynak : DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024