Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2286 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   29 Aralık 2015 - 10:36

Erdoğan: Eş Başkan ihanet içinde, boyunun ölçüsünü alacak

Büyüt
Küçült
Erdoğan: Eş Başkan ihanet içinde, boyunun ölçüsünü

Suudi Arabistan ziyareti hakkında bilgi veren Erdoğan, ardından yurt içinde yaşanan terör olaylarına ve HDP cephesinden gelen son açıklamalara çok sert çıktı. Erdoğan, Bölücü örgütün destekçileri ağızlarındaki baklayı da çıkarmıştır. Malum eş başkan Rusya ziyareti sonrası kulaklarına üflenen sufle sonrası bir takım açıklamalar yapmıştır. Bu eş başkanın sözleri provokasyondur, ihanettir. Bunu yapanlar boyunun ölçüsünü almıştır alacaklardır. Hep dikaktli olmalıdırlar derken bunlar tam aksini söylemiştir. dedi.

ÖNCE HALA YEMİN ETMEDİ DEDİ SONRA DÜZELTTİ

Erdoğan, konuşması sırasında isim vermeden Demirtaşın parlamentoda henüz yemin etmediğini bu yüzden hala tam manasıyla milletvekili olmadığını söyledi. Bir süre sonra önüne bir not uzatıldı ve Erdoğan, Evet, Demirtaş 4 gün önce yemin etmiş o kadar yakından takip edemiyoruz. diye konuştu.

İŞTE ERDOĞANIN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Bizim amacımız tüm kriz bölgelerine adaletli kalıcı barışın tesisidir. Sorunun çözümü noktasında ortaya koyduğumuz tezler bellidir. Bölgenin dinamiklerini sosylojisini tarihini dikkate almadan atılaccak adımların sadece zulüm getireceği açıktır. emrivakilerle artık yol alınamayacağı idrak edilmeli. 400 bin insanı acımasızca katleden rejime destek verilerek bir yere gidilemez. Bunlara destek verenler de bu rejimin rotağıdır. PYD ve YPG gibi terör örgütlerinin etnik faliyetlerine göz yummak bölgedeki yangına körükle gitmek demektir. Görünürde çalışıyor ama birbirini üreten örgütler olduğunu bir kenara koyamayız.

MALUM EŞ BAŞKAN RUSYA ZİYARETİ SONRASI...

Bölücü örgütün destekçileri ağızlarındaki baklayı da çıkarmıştır. Malum eş başkan Rusya ziyareti sonrası kulaklarına üflenen sufle sonrası bir takım açıklamalar yapmıştır. Bu eş başkanın sözleri provokasyondur, ihanettir. Bunu yapanlar boyunun ölçüsünü almıştır alacaklardır. Hep dikaktli olmalıdırlar derken bunlar tam aksini söylemiştir.

Biz bu açıklamalarının gerçek sebebini biliyoruz. Kazdığı hendeğe düşenlerin çırpınmalarını görüyoruz. Adım adım yok olan terör örgütüne bu tür açıklamalarla suni tenefüz yapmaktadırlar. Bu eş başkanın açıklamalarıyla ilgili Diyarbakır ve Ankara savcılarımız soruşturma başlatılmıştır. Bölge insanı da bu terörist ve siyasetçi güruhunun kimlerin figüranlığını yaptığını gördükçe aralarına mesafe koymuştur.

İhanet şebekelerinin alacağı ders en kısa sürede hukuk ve halk tarafından verileceğine inanıyorum.

YPG ve Suriye Demokratik Güçlerinin TEşrin Barajına doğru geçtiklerine yönelik bir bilgi şu an yok. Cerablusu DAİŞten temizleme adımı devam etmektedir. Bu kesinlikle başarılacaktır. Irakta Ramadide DAİŞin temizlenmesi söz konusu. Terör örgütlerinin o ülkenin milli güçlerinin karşısında durması söz konusu olmaz.

DTK KONGRESİNDEKİ AÇIKLAMALAR

Halkın iradesi silahtan güçlüdür. Ama bunlar parlamentoya inanmış değiller. Bunlar bir taraftan Türkiye partisiyiz demeye başladılar. Bunların bir Türkiye partisi olmadığı ortaya çıktı. Ele saz almakla ve ya Nişantaşında tur atmakla Türkiye partisi olunmuyor.

6-8 Ekim tarihleri arasında bu isim yine çağrı yapmıştı ve maalesef 50ye yakın kardeşimiz hayatını kaybetti. Dün Erzurumda bir uzman çavuşumzuun şehit olması sonrası babasının feryadı vardı Ben de Kürtüm, babam da Kürt, anam da Kürt, nedir bu? diyor.

BU KİŞİ HENÜZ YEMİN ETMİŞ DEĞİL

Sen bir defa Türkiyenin üniter yapısı içinde Güneydoğuda bir devlet kurmaktan bahsediyorsun? Bu kişi henüz parlamentoda yeminini yapmış değil. Parlamentoya da uğramış değil.

Nasıl o açtıkları  çukurlarda boğuluyorlarsa o çuğurlarda boğulmaya devam ederler. Şu anda bunların camilere saldırıları, okullara saldırıları sonlarının geldiğinin akıbetidir. Bizim oradaki esnaf kardeşlerimize yaptıkları saldırılar.. Bunlar benim Kürt kardeşimin temsilcisi değiller. Onların oylarını gasp eden gasplardır.

DEMİRTAŞ, 4 GÜN ÖNCE YEMİN ETMİŞ

Evet, Demirtaş 4 gün önce yemin etmiş o kadar yakından takip edemiyoruz.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Daha önce başlatılan anayasa çalışmalarında 47 madde üzerinde anlaşma sağlanmıştı. Ama daha sonra 4 partinin bu 47 maddeye imza atmalı denildi muhalefet partisi lideri tarafından. Her ne kadar ısrar ettilerse de ne yazık ki o süreçte CHP ve AKP bu işi rahatlıkla 15 gün içinde 47 maddeyi çıkarabilirdi ama olmadı. Daha sonra 60 maddeye geldiğimizde arkadaşlarıma söyledim bu 60 maddeyi çıkarmak için görüşelim dedim. Azami müştereklerde değil asgari müştereklerde bir araya gelelim dedik. Bir sivil anayasayı çıkaralım dedik. Bu bir darbe anayasası olmaktan çıksın dedik. Maalesef buna da hayır cevabı verildi. Temenni ederim yarın başlayacak bu ziyaretle CHP ve MHPnin düşüncelerini göreceğiz. İnşallah burada bir asgari müşterek sağlanır. Artık 12 Eylül darbesinin değil yeni sıfır kilometre bir anayasa ile hazırlanır.

Parlamentodan sonra refereandum ile çift dikiş yapılabilir. Hatta daha sonrasında halkla arama konferansı yapabiliriz.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024