Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2191 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Ekim 2015 - 13:27

Erdoğan: Cumhuriyetin sahibi milletimizdir

Büyüt
Küçült
Erdoğan: Cumhuriyetin sahibi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonda bir konuşma yaptı. Erdoğan, Artık cumhuriyet, artık vesayet odaklarının değil, bizatihi cumhurun, milletin uhdesindedir. Sembolü de Cumhurbaşkanlığı Külliyesidir. Bu değişim sadece simgesel değildir. dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verilen resepsiyonda yaptığı konuşmaya şehitleri anarak başladı. 81 ilden gelen vatandaşlara seslenen Erdoğan Cumhuriyetin sahibi artık milletimizin kendisidir. Sembolü de Cumhurbaşkanlığı Külliyesidir. Bu değişim sadece simgesel değildir diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle 81 ilden gelen vatandaşlara verilen resepsiyonda konuştu. Erdoğanın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
Bu coğrafyadaki bin yıllık varlığımızın her döneminde olduğu gibi, Cumhuriyet döneminde de ülkemizin bütünlüğünü, şehitlerimizin canları, gazilerimizin fedakarlıklarıyla ayakta tutuyoruz.
Tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Mekanları inşallah cennet olsun.
Bu yıl Osmanlı Devleti in kuruluşunun, 716. yıldönümü, aynı zamanda Anadolu Selçuklı Devleti in kuruluşu un 940. yıldönümünü ifa ediyoruz.

Kendini köklerinden koparmak isteyenlere karşı içlerinden çıkanı destekleyerek milletimiz kararını ortaya koymuştur.

Eski milli eğitim bakanlarından rahmetli Tahsin Bangıoğlu, tek parti döneminde bir Cumhuriyet Bayramı da konuşma yapar. Selamlamadan sonra konuşmaya Cumhuriyet öyle bir şeydir ki.. diye başlar. Fakat devamını getiremez. Rahmetli Bangıoğlu, sözünün devamına şu şekilde devam etmek zorunda kalır Cumhuriyet öyle bir şeydir ki tadından yenmez.

Yarın ki törende, aynı orkestra kendi kültürümüzün bir yorumu olan Ulvi Cemal Erkinin Köçekçesi i icra edecek.

Kılık kıyafeti ile kültürü, müziği ile tanımadıkları bir millet modeli dışındakileri yok saydılar.


Cumhuriyeti istismar ettiler
Burası cumhurun evi ve milletin evi burası benim şahsımın çalışma yaptığı yer tabi sizlerle beraber. 28 Şubat dönemini hatırlarsınız. Yapılan her saldırı Cumhuriyet kisvesi ardında saklanılarak yapıldı. Ülkemizde Cumhuriyet Mitingleri yapıldı ve yine cumhuriyet adı kullanılarak millete saldırı yapıldı. Cumhuriyetin özü ile bir ilişkisi bulunmayanlar kendi iktidarları adına bu kavramı istismar ettiler.

Darbecilerin oturmasını içlerine sindirenler...
Değerli kardeşlerim geçmişte Cumhurbaşkanlığı makamı tek tip insanların girebildiği bir yer olmuştur. Şimdi ise 81 ilden gelen vatandaşlarımızın ağırlandığı insanlarımızın el üstünde tutulduğu bir yerdir. Cumhurbaşkanlığı makamında darbecilerin oturduğu dönemleri gördük. Hiçbir zaman bu makam 10 Ağustos an bu yana yapılan saldırılar yapılmadı. Cumhurbaşkanlığı makamında darbecilerin oturmasını içlerine sindirenler şimdi aynı makamda doğrudan milletin oyları ile göreve gelen birinin, yani şahsımın bulunmasına tahammül edemiyorlar. Bunların ne demokrasiye inançları var, ne de halka saygıları var. Cumhuriyetimizin 80 yılda yapılanlar ile son 12 yılda yapılanları karşılaştırdığımızda kimin daha istismarcı olduğu ortaya çıkacaktır.

Cumhuriyetin sahibi artık milletimizin kendisidir
Artık cumhuriyet, ülkenin ve halkın adeta iliğini sömüren vesayet odaklarının değil, bizatihi cumhurun, milletin uhdesindedir. Cumhuriyeti uhdesine geçiren milletimiz ellerinden bir istismar aracına daha almıştır cumhuriyetin sahibi artık milletimizin kendisidir. Sembolü de Cumhurbaşkanlığı Külliyesidir. Bu değişim sadece simgesel değildir. Çok güçlü bir altyapıya sahiptir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024