Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2413 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Nisan 2015 - 06:30

Engelli çocuklara Günışığı göründü

Büyüt
Küçült
Engelli çocuklara Günışığı
Güncel Haberleri › Engelli çocuklara Günışığı göründü haberi Engelsiz Yaşama Derneği tarafından hayata geçirilen Günışığı Projesinin tanıtımına katılan Emine Erdoğan, Unutmayalım en büyük engel duyarsızlıktır, bilinçsizliktir ve sevgisizliktir dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan, Engelsiz Yaşama Derneği (EY-DER) ve Aveanın ‘Zerre kadar görebilirseniz, zerreleri görebilirsiniz sloganıyla hayata geçirilen ‘Günışığı Projesinin tanıtımına katıldı. Four Seasons Otelde gerçekleştirilen toplantıda görme engelli çocuklar, Emine Erdoğana yaptıkları resmi hediye etti. Görme engellilerin ve ailelerinin hayatını değiştirmeyi amaçlayan, öncelikle 0-6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik, erken müdahale eğitimi üzerine kurulu Günışığı Projesinin tanıtım toplantısına Emine Erdoğanın yanı   sıra İstanbul Valisi Vasip Şahinin eşi Şeyma Şahin, Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEOsu Erkan Akdemir, Ey-Der Başkanı Gönül Turgut ve proje kapsamında eğitim gören çocuklar ile aileleri de bir araya geldi. Emine Erdoğan ve salonda bulunanlar görme engelli çocukların durumunu anlayabilmek için, görme yetisini kısıtlayan gözlüklerden taktı.

Erken müdahale ile engelsiz hayat

Yaptığı konuşmada, ‘Günışığı Projesine katkısı olanlara teşekkür eden Emine Erdoğan, “Eğer zihinlerdeki engelleri kaldırabilirsek fiziksel engelleri daha kolay aşabiliriz. Unutmayalım en büyük engel duyarsızlıktır, bilinçsizliktir ve sevgisizliktir. Engellilere göstereceğimiz saygı ise insanlığa duyduğumuz saygının gereğidir. Bu düşüncelerle projenin tüm paydaşlarını selamlıyorum. Bu anlamlı projenin takipçisi olacağımı ifade ediyorum” dedi.

Ailelere de umut oldu

Proje kapsamında gösterilen duyarlılığın sürdürülebilir olmasını temenni ettiğini söyleyen Erdoğan, konuşmasını söyle sürdürdü: Görme engelli çocuklarımız için, gün ışığı olacak bu eğitim projesi, ailelerimiz için de umut ışığı olacak inşallah. İnanıyorum ki, bu eğitim onlar için, beyaz baston kadar önemli bir imkan. Çünkü çocuklarımız alacakları eğitimle, az da olsa, sahip oldukları ışık algılarını yönetmeyi öğrenerek, hayatlarını engelsiz olarak sürdürebilecekler. Eğer zihinlerdeki engelleri kaldırabilirsek, fiziksel engelleri de daha kolay aşabiliriz. Önemli olan, engellerin tutsağı olmamak ve teknolojinin sunduğu yeni imkanları, bilinçle kullanabilmek. Yani, engellerin önündeki engeli kaldırabilmek asıl olan.”

“Engellileri çeşitli şekillerde etiketlemeden, toplumdan dışlamadan, eğitim ve sağlıklı yaşam haklarını tesis etmek, bireysel onurlarına saygı duymak, fırsat eşitliği ile istihdam olanakları sağlamak, gerek özel, gerek kamu kurumlarının sorumluluğudur” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Devletimizin, son 12 yılda kamuda engelli istihdamını, 5 binden 32 bine çıkardığını, engellilerin hizmet alımını kolaylaştıran ve önceleyen önemli adımlar attığını, bin 500 maddelik engelliler hukuku oluşturduğunu biliyoruz. Fakat, devletimizin yaptıkları tek başına yeterli değildir. Ülkemizde nüfusun yüzde 12sine tekabül eden, 8 milyondan fazla engelli vatandaşımız bulunuyor. Dünyada ise, 1 milyardan fazla engelli var. Bu rakamlar bize önemli bir gerçeği gösteriyor. Dünyada sağlıklı, huzurlu ve dayanışma içinde bir toplumsal yaşam istiyorsak, engelli kardeşlerimize de, fırsat eşitliği sunmak durumundayız. Mimaride, ulaşımda, istihdam politikalarında, engelli dostu bir pratiğe ve özel sektörün, medyanın, sivil toplumun ortak girişimlerine ihtiyaç var.”

Konuşmaların ardından çocuklar, Emine Erdoğana yaptıkları bir resmi hediye etti. Resmi alan Erdoğan çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan sahneden inerken de bir çocuğun elinden tutarak inmesini sağladı.

PARALELDEN SABOTE ETME GİRİŞİMi

Paralel Medyanın Cihan Haber Ajansı Muhabiri Hüseyin Aydın, Emine Erdoğanın katıldığı ‘Günışığı Projesini sabote etmeye çalıştı.  Provakatör muhabir Aydın, davet edilmediği toplantıya girmeye çalışarak olay çıkardı. Zorla girdigi salondan kendisini dışarı davet eden  görevlilere bağırarak karşılık verdi, şov yaptı. Aydının görevlileri bile pes ettiren ısrarı, paralel medyanın görme engelli çocuklarımız için yapılan sosyal sorumluluk projelerini bile provakasyon amacıyla kullanmaktan geri kalmayacağını gösterdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024