Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2081 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2015 - 17:13

Enerji Bakanı Yıldız, Rusya Ziyaretini İptal Etti

Büyüt
Küçült
Enerji Bakanı Yıldız, Rusya Ziyaretini İptal
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızın bugün yapılması planlanan St. Petersburg ziyareti iptal edildi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldızın bugün yapılması planlanan St. Petersburg ziyareti iptal edildi. Yıldızın 18-20 Haziran tarihlerinde St.Petersburgda düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu a katılması ve özellikle de Türk Akımı ile ilgili çalışmaların sonuçlandırılması bekleniyordu.

GÖRÜŞMELER İPTAL EDİLDİ

Bakan Yıldız, St. Petersburg ziyareti çerçevesinde Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Gazprom Başkanı Aleksey Millerle ikili görüşmeler yapacaktı. St. Petersburg Gazprom ofisi Cihan Haber Ajansı a yaptığı açıklamada Miller ve Yıldız görüşmesinin iptal edildiğini teyit etti.

ÇARŞI KARIŞTI

Rusya, stratejik önem verdiği Türk Akımı ile ilgili anlaşma ve izinler konusunda Haziran sonuna kadar Ankaradan bir cevap almak istiyor. Ancak hükümetler arası anlaşmanın parlamentodan geçecek olması Moskovayı endişelendiriyor. Kommersant gazetesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin Baküde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla görüşmesinde Ankarada koalisyon hükümetlerinin kurulacak olmasını Türk Akımı ın önündeki engel olarak görüldüğüne dikkat çekti.

RUSYA, HAZİRAN SONUNA KADAR ANLAŞMANIN İMZALANMASINI BEKLİYOR

Sputnike konuşan Rusya Enerji Bakanı Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattının denizden geçecek ilk kanadının inşasına başlanması gerektiğini, bunun için de Haziran ayı sonuna kadar Türkiye in izinleri vermesi gerektiğini söyledi. Güney Akım için verilen izinlerin onaylanması ve Türkiye in özel ekonomi bölgesi ve karasularında halihazırda yürütülen çalışmalar için de mevcut iznin devam ettirilmesi gerekiyor.

TARİH VERİLEMİYOR

Anlaşmanın ne zaman imzalanabileceği konusunda tarih veremeyeceğini ifade eden Novak şu bilgileri paylaştı: Hükümetler arası hukuki bağlayıcılığı olan bir belgenin imzalanmasının şart olduğu konuşuldu. İlgili imzaların Haziran sonuna dek atılması gerekiyor… Anlaşmanın ne zaman imzalanacağına dair kesin bir tarih veremem. Bu, hükümetler arası prosedüre, anlaşma metnine, metnin onaylanmasına bağlı. Haziran sonunda bir anlaşma taslağı hazır olacak. Elbette inşaatın başlamasından önce imzalanacaktır.

RUSYA TAKVİMİN DARALMASINDAN ENDİŞELİ

Güney Akımdan vazgeçen Rusya, 2019da transit sevkiyat anlaşma süresinin dolmasının ardından Ukrayna üzerinden Avrupaya doğalgaz arzını durdurmayı planlıyor. Rusya, Avrupa ülkelerine tüm sevkiyatı Karadenizin altından geçerek Trakyaya ulaşacak, oradan da Yunanistana ulaşacak Türk Akımı üzerinden gerçekleştirecek.

PROJENİN DETAYLARI

Yıl sonunda inşaatına başlanılması planlanan Türk Akımı ın 19 milyar dolara mal olması bekleniyor. Her biri 15 milyar 750 milyon metreküp kapasiteli 4 hattan oluşacak Türk Akımının 910 kilometresi Karadenizin altından geçecek. Trakyadan Türkiye topraklarına girecek hattın kara bölümündeki uzunluğu da 260 kilometre olacak. İlk sevkiyatın 2016 sonunda başlaması öngörülüyor. Boru hattının ilk ayağı tamamlandığında Türkiye, Ukrayna üzerinden gelen Batı Hattı dan alımları sonlandıracak.

TÜRKİYE İÇİN KRİTİK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin Ankara ziyaretinde Gazpromla BOTAŞ arasında mutabakat zabtı imzalanmıştı. Boru hattının yapımından Gazprom Russkaya şirketi sorumlu oluyor. Türkiye topraklarındaki kısımla ilgili Türk tarafı da projeye dahil olabilecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024