Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2331 kez okundu. | Guncel Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2015 - 06:06

En acı yoklama

Büyüt
Küçült
En acı
Güncel Haberleri › En acı yoklama haberi Somadaki maden faciası davasına devam edildi. 8 tutuklu sanık gece gizlice mahkemeye getirildi. Duruşma salonunda isim yoklaması yapılırken bayılanlar oldu.

Manisanın Soma İlçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili 8i tutuklu 45 sanıklı dava, olaylı geçen ilk duruşmanın ardından dün yeniden başladı. Ses ve görüntü bilişim sistemi ile ifade verecekleri duyurulunca tepkilere neden ve aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkanın da bulunduğu 8 tutuklu sanığın gece yarısı cezaevinden alınarak Akhisara getirildiği görüldü. Tutuklu sanıklar, polisin ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında sabaha karşı spor salonuna alındı. Duruşma salonunda bu kez kargaşa yerine gözyaşları vardı.

432 çocuk toprağa sarılıyor

Mahkeme başkanı, kimlik tespiti için mikrofonu ailelere verdi. İsimlerini söyleyen aileler, ‘Yavrumuza, kuzumuza doyamadık, ‘Kocam daha çocuğunu göremedi” derken, madenci yakını bir kadın baygınlık geçirdi. Hakim içeriye sağlık görevlilerini davet etti. Maden şehidi İsmail Coşkunun eşi ise ‘Taşeron, kefen yerine naylona sarılan İsmail Coşkunun eşiyim. 10 aylık çocuğum var. Nasıl yaptınız? Nasıl kıydınız diyerek sinir krizi geçirdi. Ali Kavakın eşi ‘Eşim üç günlüktü, 3 günlük diye bağırdı. Bayram Erolun eşi Selda Erol ise “432 çocuk baba diye kara toprağa sarılıyor. Adalet istiyoruz” dedi.

Aylık geliri tansiyonu yükseltti

Mahkeme başkanı Aytaç Ballı, davanın bir numaralı sanığı olan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkana aylık gelirini sordu. Sanık “Şu anda yok” deyince salonda tansiyon yükseldi. Madenci aileleri ‘Yalan söylüyor, var diyerek tepki gösterdi. Genel Müdür Ramazan Doğru aylık gelirini 37 bin, işletme Müdürü Akın Çelik ise 12 bin lira olarak beyan etti.

En çok biz mağdur olduk

230 sayfalık iddianamede 162 kez 2-6 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan Can Gürkanın savcılık ifadesi de dehşete düşürdü. Savunmasında Genel Müdür Ramazan Doğruyu suçlayan Gürkan, ‘Biz bu işe gerek ben gerekse babam bütün sermayemizi verdik. 6 bin 400 kişiye ekmek kapısı açtık. Meydana gelen kazada en çok biz mağdur olduk. Bütün yatırımlarımızı güvenlik önlemlerine harcadık. Benim söz konusu olay ile ilgili olarak kusur ve ihmalimin olduğunu düşünmüyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum dediği ortaya çıktı.

Davanın 2 numaralı sanığı Ramazan Doğru ise ‘Vicdani olarak her cezaya razıyım diye savunma yaptı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024